Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärven lukiolla todettu koronatartunta – virukselle altistuneita noin 50

Siilinjärven lukiossa on tullut ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia.

Altistuneita opiskelijoita ja henkilöstöä on tämän hetkisen arvion mukaan noin 50.

Lukion tiloissa altistuneita opiskelijoita ja henkilökuntaa tavoitellaan parhaillaan terveysviranomaisten toimesta ja heidät asetetaan karanteeniin. Altistuneille henkilöille ilmoitetaan asiasta tämän päivän tai viimeistään viikonlopun aikana.

Siilinjärven kunta muistuttaa, että terveysviranomaiset antavat ohjeet karanteeniin asetettavilta muun muassa koronatestauksen osalta ja että opiskelijoiden tai henkilökunnan ei toivota ottavan yhteyttä terveysviranomaisiin, mikäli olo tuntuu terveeltä.

Karanteeniin asetetut opiskelijat siirtyvät etäopetukseen. Muut lukion opiskelijat jatkavat pääsääntöisesti lähiopetuksessa.

Muilta osin Siilinjärven kunnan koulut jatkavat toimintaa normaalisti.

Kuopion kaupunki kertoi perjantaina neljästä uudesta koronavirustartunnasta, jotka todennäköisesti liittyvät jo aikaisemmin todettuihin tapauksiin.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella on todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan torstain jälkeen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Maakunnassa on nyt 271 tartuntaa, joista 62 on viimeisen vuorokauden ajalta.

THL:n koronakartan tiedot päivittyvät muutaman päivän viiveellä, joten kuntien kertomat uusimmat tartunnat eivät välttämättä näy siinä.

THL:n kirjaamat uudet vahvistetut tapaukset ovat Kuopiosta.

Etelä-Savossa vahvistettuja koronatapauksia on todettu 157 eli tilanne on pysynyt ennallaan torstaista.

THL:n mukaan Itä-Savon sairaanhoitopiirissä on todettu torstain jälkeen kymmenen uutta koronavirustartuntaa, jotka kaikki ovat Savonlinnassa.