Kuka ansaitsi eniten? – Verokone avautuu tiistaina aamulla!

Viime vuoden verotiedot julki tiistaina.
Tarja Lappalainen

Tarja Lappalainen

Vuoden 2019 tuoreet verotiedot ovat tiistaina vähän kello 8:n jälkeen nähtävissä Uutis-Jousen verokoneessa.

Tuolloin avautuva verokone kertoo yli 100 000 euroa ansainneiden nimet ja tienestit. Henkilöitä voi hakea esimerkiksi maakunnittain.

Verokoneesta voi etsiä suurituloisia nimellä tai tarkastaa eniten tienanneet pääomatulojen, ansiotulojen tai kokonaistulojen mukaan. Lisäksi koneesta näkee iän, veroprosentin, saadut palautukset ja todellisen tulon verojen jälkeen.

Verottaja ei enää luovuta tietoja kuntakohtaisella erottelulla, eli asuinpaikan mukaan koneesta ei voi hakea tietoja.

Verokone on suunniteltu toimimaan kaikilla laitteilla. Tietoja pääsevät katsomaan lehden paperi- tai digitilaajat tunnuksillaan. Koneessa on kaikille vapaasti katsottavissa lista koko maan tuhannesta eniten tienanneesta.

Verottaja on päättänyt olla luovuttamatta medialle tulotietoja sitä pyytäneiden osalta. Verohallinnon mukaan luovutuskieltoa ei saa helposti, vaan henkilön täytyy esittää henkilökohtaiseen erityiseen syyhyn liittyvä peruste.

Yleisimmin perusteet ovat liittyneet henkilön turvallisuuteen, sosiaalisiin suhteisiin, terveyteen tai työtehtävien hoitoon.

Verohallinto sai määräaikaan mennessä 4 632 henkilöltä pyynnön, ettei heidän vuoden 2019 verotustietojaan luovuteta tiedotusvälineille. Luovutuskieltoa voi pyytää vähintään satatuhatta euroa ansio- ja pääomatuloja tienannut henkilö.

Siilinjärvellä ja Maaningalla eniten ansio- ja pääomatuloa saaneiden listan kärjessä ovat viime vuosina olleet yrityskauppoja tehneet henkilöt ja isojen yritysten sekä pankkien toimitusjohtajat.

Siirry verokoneeseen

Kommentoi