Hornetit harjoittelevat pimeällä ja matalalla – ensi viikolla lentoja kello 23:een asti

Karjalan lennoston Hornet-ohjaajat harjoittelevat ensi viikolla Kuopion, Joensuun, Kajaanin, Oulun ja Jyväskylän välisellä alueella niin, että tiistaista torstaihin lentoja on kello 23:aan saakka.

Hornet-ohjaajat käyttävät harjoituksessa koneen omasuojalaitteisiin kuuluvia heitteitä, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä. Harjoitukseen liittyy myös lentoja matalalla sekä ajoittaisia yliäänilentoja.

Hornetit lentävät Siilinjärven Rissalan tukikohdasta käsin.

Lisäksi Ilmavoimien muut joukko-osastot järjestävät yhtä aikaa harjoitukset Rovaniemen, Oulunsalon, Pirkkalan ja Tikkakosken tukikohdissa. Ilmasotakoulun lento-oppilaat lentävät Hawk-suihkuharjoituskoneilla Tikkakosken tukikohdasta Jyväskylästä Kuopioon ja Kokkolaan maanantaina ja torstain välillä.

Harjoitusviikon toimintaan osallistuu kaikkiaan noin 30 Hornet-monitoimihävittäjää ja yhdeksän Hawk-suihkuharjoituskonetta.

Harjoitusten tavoite on lentää ohjaajien koulutusohjelmien mukaisia lentoja, ylläpitää Ilmavoimien valmiutta ja harjoittaa henkilöstöä poikkeusolojen lentotoimintaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat