Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huolimaton pallottelu maksoi pisteen tai kaksi – Rökäletappio hävisi viime sekunneilla koti-Ahmolla

Tappio hallitsemassaan pallopelissä ei ole kenellekään mukava asia, mutta äärimmäisen kirveleväksi se tulee, jos häviö ratkeaa viime sekunneilla. Vielä katkerampi se tulee, jos syynä on epäonni ja oma jättimoka. Juuri niin kävi lauantai-iltana Rökäletappiolle miesten salibandyn kakkosdivisioonan Ahmon koulun kotiottelussa Varkauden Tarmoa vastaan.

Vierasjoukkue ryösti kaikki kolme sarjapistettä Varkauteen 6–5 -voitolla, joka ratkesi neljä sekuntia ennen loppua hirvittävään RT:n puolustusvirheeseen oman puolustusalueen nurkassa.

RTn siilinjärveläiskentällisen puolustajat pallottelivat jatkoaikaa odotellen huolimattomasti yrittämättäkään enää hyökätä voittomaalin tekoon. VarTa kaksi hyökkääjää karvasi pallon heiltä ja ehti vielä ujuttamaan sen yllättyneen maalivahti Miika Mannisen ohi. Maalin alusti VarTan ykköspelaaja, kaksi osumaa aiemmin viimeistellyt Jyrki Honkanen ja teki Mika Majava.

Eikä ratkaiseva karkea puolustusmoka ollut ainoa. Niitä tuli muillekin RT:n kentällisille puolenkymmentä, ja VarTa rankaisi kolmesti maalilla. Yksi virhe johti rangaistuslaukaukseen, josta Jyrki Honkanen veivasi maalin.

Useista alakerran kohtalokkaista virheistä huolimatta Rökäletappion olisi pitänyt voittaa kovuudellaan hallitsemansa peli, mutta nyt eivät hyökkääjienkään tehot olleet kahden edellisen ottelun tasolla. Paljon lauottiin ohi. Lisäksi sarjan torjuntatilaston kärjessä oleva VarTan konkarimaalivahti Henri Turunen nousi huipputorjuntoineen yhdeksi avainpelaajaksi.

Edellisessä hienossa vierasvoitossa Kaavilla kahdeksalla maalillaan loistanut tulokas- ja farmipelaajien kakkoskenttä piti VarTaa pinteessä melkein aina kentällä ollessaan, muttei yltänyt ratkaisijaksi.

Katkerasta tappiosta on otettava opiksi.

Miika Manninen

Läheltä tosin piti, ettei sen ja koko joukkueenkin ykköstähti Ilari Hakala toistanut Kaavin temppuaan tekemällä taas joukkueensa ensimmäisen ja viimeisen maalin. 5–5 -tasoitus nelisen minuuttia ennen loppua oli komea sooloiluveto omasta pallonkuljetuksesta.

Sen jälkeen RT painoi ankarasti ja voitontahtoisesti päälle, mutta VarTa kesti maalivahtinsa torjunnoilla, kunnes sai ilmaisen eikä aivan ansaitunkaan voittomaalin RTn sähläyksestä.

RT:lle tappio VarTalle oli siksikin karvas, että varkautelaiset olivat sarjataulukossa kolmantena juuri sen edellä. Ero kasvoi nyt neljään pisteeseen ja RT pudonnee nousukarsintaviivan alapuolelle pelikierroksen täyttyessä.

Monen muun tavoin maalivahti Miika Manninen harmitteli täysin otettavissa olleen voiton lipsumista vieraille.

– Emme voi tapahtuneesta syyttää muita kuin itseämme. Opiksi on otettava ja pelattava viisaammin. Hyvä peliote kuitenkin ilahdutti. Alkukausi on osoittanut, että parhaalla kokoonpanolla pärjäämme kenelle tahansa sarjassa, kun minimoimme pahat virheet ja olemme tehokkaita maalinteossa, kiteytti kokenut maalivahti.