Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärven uudet tartunnat on todettu karanteenissa jo olleilla. Epidemian kiihtymisvaihe on ohi.

Koronaepidemian kiihtymisvaihe on ohi Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Koko Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on nyt epidemian perustasolla. Alueellinen COVID19-työryhmä totesi tiistaina, että kiihtymisvaiheessa tehdyt ehkäisevät toimenpiteet ovat olleen tehokkaita.

Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén muistuttaa, että maskin käyttöä suositellaan perustason suositusten lisäksi tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

– Tilanne on Siilinjärvellä jonkin verran rauhoittunut. Uusimmat tartunnat ovat olleet karanteenissa jo olevilla henkilöillä. Heidän kohdallaan siis tartunnan lähde on selvillä, eivätkä he ole ehtineet altistaa muita.

– Väkeä on koko ajan karanteenissa liittyen muualla tapahtuneisiin altistumisiin. Karanteenipäätöksiä on tehty viimeksi eilen, Hollmén kertoo.

Keskiviikon tiedon mukaan koko koronaepidemian aikana on Siilinjärvellä vahvistettu 14 tartuntaa, pääosa syksyn aikana. Kuopiossa vahvistettuja tartuntoja on 222.

Sairaanhoitopiirin alueella on viimeisten 14 vuorokauden aikana tartuntoja todettu 48, kun edellisten kahden viikkona aikana niitä oli 69.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on kaksi potilasta osastohoidossa ja myös kaksi tehohoidossa.

Maanantaista alkaen COVID-19-näytteitä on Siilinjärvellä otettu kunnantalon (Kasurilantie 1) etupihalla sijaitsevassa sinisessä kontissa.

Näytteenoton hoitaa Itä-Suomen laboratoriokeskus, Islab.