Kallaveden seurakunta säilymässä itsenäisenä rakennemuutoksessa

Esitysten mukaan Maaningan kirkossa pidetään jatkossakin jumalanpalveluksia Kallaveden seurakunnan alaisuudessa. Matti Ihatsu

Kuopion ev.lut. seurakuntien seurakuntaneuvostot kokoontuivat ja tekivät aloitteen omaa seurakuntaansa koskevasta rakennemuutoksesta.

Tuomiokirkkoseurakunta sekä Männistön ja Puijon seurakunnat tekivät aloitteen kolmen seurakunnan mallista. Alavan, Järvi-Kuopion ja Kallaveden seurakunnat haluavat säilyä itsenäisinä.

Kuopion Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto tekee kirkkohallitukselle aloitteen, jonka mukaan vuoden 2022 lopussa Alavan, Männistön ja Puijon seurakunnat lakkautetaan ja liitetään Kuopion Tuomiokirkkoseurakuntaan.

Nämä kolme seurakuntaa eli Tuomiokirkkoseurakunta, Kallaveden seurakunta ja Järvi-Kuopion seurakunta muodostavat seurakuntayhtymän.

Alavan seurakuntaneuvosto päätti, että Alavan seurakunta pysyy itsenäisenä seurakuntarakennemuutosprosessissa. Itsenäisellä linjalla ovat myös Järvi-Kuopion ja Kallaveden seurakuntien seurakuntaneuvostot. Männistö ja Puijo ovat valmiit liitokseen.

Kuopion seurakuntien rakenneselvitys sai alkunsa vuonna 2019 tehdystä valtuustoaloitteesta. Aloitteen tavoitteena oli aloittaa keskustelu yhtymän seurakuntien toiminnan organisointimahdollisuuksista muuttuvassa taloustilanteessa ja selvittää vaikutuksia kiinteistökantaan, henkilöstöön ja talouteen.

Rakenneselvitystyöryhmä esitti, että vuoden 2023 alusta seurakuntayhtymässä olisi joko kolme tai neljä seurakuntaa.

Kolmen seurakunnan mallissa Tuomiokirkko, Männistö, Puijo ja Alava yhdistyisivät yhdeksi seurakunnaksi ja Kallavesi sekä Järvi-Kuopio jatkaisivat itsenäisinä.

Neljän seurakunnan mallissa Tuomiokirkko, Männistö ja Puijo yhdistyisivät yhdeksi seurakunnaksi. Alava, Kallavesi sekä Järvi-Kuopio säilyisivät itsenäisinä.

Kommentoi