Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohiajaneiden autojen kuljettajat kuvasivat onnettomuuspaikkaa Siilinjärvellä, Poliisi ärähtää: "Ymmärtäkää autoilijat"

Ulkomaalainen puoliperävaunuyhdistelmä suistui eilen tieltä Siilinjärvellä Valtatie 5:llä puoli yhden aikaan iltapäivällä. Kuljettaja selvisi onnettomuudesta vammoitta, mutta yhdistelmä tukki toisen ajokaistan ja poliisi ohjasi liikennettä kello seitsemään asti illalla.

Liikennettä ohjanneiden poliisien mukaan monen ohiajaneen auton, myös raskaiden ajoneuvojen, kuljettajat kuvasivat onnettomuuspaikkaa kännykällään. Poliisin mukaan kuvaamisen seurauksena moni auto vaelteli kaistalla ja ajautui lähes pientareelle.

Ohiajaneet autoilijat eivät myöskään alentaneet nopeuttaan onnettomuuspaikalla, vaan ohi ajettiin jopa normaalia valtatienopeutta.

– Ymmärtäkää autoilijat, että kännykän käyttö tieliikenteessä aiheuttaa ajoneuvon hallinnan heikkenemistä ja häiritsee turvallista kuljettamista, sanoo Kuopion poliisista ylikonstaapeli Antti Mönkkönen.

Mönkkönen muistuttaa, että onnettomuuspaikalla tulee hiljentää nopeutta ja huomioida raivaajat, pelastajat, ensihoitajat ja poliisit, jotta heidän työnsä ei vaarannu ajonopeuksien ja kännykänkäytön takia.