Koronarokotukset etenevät: Alle 70-vuotiaita, riskiryhmään 1 kuuluvia päästy jo ”piikittämään”

Siilinjärven koronatilanne on juuri nyt rauhallinen. Edellisistä positiivisista testituloksista on jo yli viikko.

– Edelleen tulee kiinnittää huomiota maskin käyttöön, turvaväleihin ja sosiaalisten kontaktien määrään, Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén korostaa.

Hollménin mukaan rokottaminen etenee nyt vauhdikkaasti.

– Tiedot saamistamme rokotemääristä varmistuvat aina lyhyellä aikajänteellä, joten rokotusaikojakin voidaan avata vain lyhyellä aikavälillä. Nyt kannattaa seurata tiiviisti kunnan sivuilta rokotussuunnitelma-kohtaa.

Tällä hetkellä menossa ovat yli 80-vuotiaiden rokotukset ja lauantaille 20. helmikuuta on vielä aikoja vapaana. Yli 80-vuotiaille soitetaan kunnasta, mutta soittaminen on hidasta, joten ajan voi varata myös netin kautta, mikä on nopeinta.

Torstaina 18. helmikuuta kello 9 aukeaa myös puhelinajanvaraus numeroissa 044-740 2304 ja 044-740 2305. Ikäryhmien ajanvaraukset avataan portaittain.

– Alle 70-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset ovat myös menossa ja niihin voi varata ajan samoin netistä. Puhelinajanvaraus tulee uudelleen käyttöön, kun aikoja on taas annettavana enemmän. Tarkat ohjeet löytyvät kunnan nettisivuilta.

Rokotukset etenevät siis kahdessa ikäryhmässä ja aikaa varatessa tällä on merkitystä. Yli ja alle 70-vuotiaita rokotetaan eri rokotteilla.

– Vaikka nyt ohjaammekin nopeuden vuoksi myös netin käyttöön, ei tarvitse huolestua – myös ilman netin käyttömahdollisuutta saa varmasti rokotuksen. Rokotetta tulee pitkin kevättä ja rokotukset jatkuvat, kunnes kaikki rokotuksen haluavat on rokotettu, Hollmén kertoo.

Ajanvaraukseen on tullut viime aikoina paljon tarpeettomia puheluita, jotka kuormittavat työtekijöitä.

– Hyvin paljon kysellään sellaisia asioita, jotka on jo kerrottu tarkasti meidän tiedotteissa. Toivottavasti tiedotteet luetaan loppuun asti, koska muu työ jää muutoin puhelimeen vastaamisen alle. Aikaa menee myös sähköpostien ja muiden kanavien hoitamiseen, Hollmén sanoo.

Myös Kuopion kaupungin koronarokotukset jatkuvat niiden 65–69-vuotiaiden rokotuksilla, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tällä viikolla saapuvassa rokote-erässä on lisää AstraZenecan rokotetta, ja tämä vuoksi rokotukset jatkuvat nimenomaan alle 70-vuotiaiden kuopiolaisten, riskiryhmään kuuluvien rokotuksilla. Menettely pohjautuu THL:n suositukseen, jonka mukaan AstraZenecan rokotetta ei anneta yli 70-vuotiaille.

Kaupunki tiedotti keskiviikkona, että alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokote-erän ajat on nyt varattu loppuun. Aikoja saatiin jaettua 800. Tämän ryhmän rokotusten jatkosta tiedotetaan, kun seuraavat rokote-erät varmistuvat.

Kuopiossa päästään ensi viikolla aloittamaan myös yli 80-vuotiaiden koronarokotuksia, kun saatavilla on erä Pfizer-BionTech-rokotetta. Tähän ajanvaraukseen voivat varata ajan kaikki yli 80-vuotiaat kuopiolaiset ja tuusniemeläiset puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalvelun ajanvaraus avautuu perjantaina 19. helmikuuta kello 10. Ajanvarausnumero on 044-718 6990.

Kuopion rokotusajanvarauksen palvelupuhelin ruuhkautui ajoittain keskiviikkona. Suurena tekijänä oli se, että ajanvarausnumeroon soitti runsaasti henkilöitä, jotka eivät kuuluneet nyt vuorossa olevaan rokotusajanvarausten ryhmään.

Kuopion kaupunki pyytää jatkossa soittamaan ajanvarauspuheluun vain silloin, jos kuuluu ilmoitettuun rokotusaikojen kohderyhmään.

Juttua päivitetty 17.2. kello 16.10 Kuopion rokotustilanteen sekä ajanvarausten ruuhkautumisen osalta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat