Yli 80-vuotiaita rokotetaan nyt vilkkaasti Siilinjärvellä – viime viikolla yksi koronatartunta

Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén kertoo, että riskiryhmien rokotukset etenevät vauhdikkaasti. Tällä hetkellä aikoja annetaan kahdelle ryhmälle, joita rokotetaan eri rokotteella. Rokotetta ei voi valita itse.

– Rokotteet jaetaan pian sen jälkeen, kun ne ovat meille saapuneet. Rokotemäärät varmistuvat aina lyhyellä aikavälillä. Hollmén sanoo.

Pfizer-Biontechin rokote on varattu 70 vuotta täyttäneille ja muille sitä ei anneta, joten heidän rokotuspäiviinsä ei nuorempien kannata yrittää varata aikaa. Väärät ajanvaraukset poistetaan.

Tällä hetkellä aikoja annetaan ensin yli 80-vuotiaille.

– Aikojen määrä riippuu saatavasta rokotemäärästä. Yritämme saada ajat heille nopeasti, jotta pian päästäisiin sitten jo alle 80-vuotiaiden ikäryhmään. Yli 70-vuotiaiden ryhmän sisällä ainoa kriteeri on ikä.

Torstaina 25. helmikuuta yli 80-vuotiaiden rokotusaikoja annetaan jälleen puhelimitse niin kauan kuin aikoja riittää. Terveyskeskuksen toiveena on, etteivät muut soita kyselläkseen aikojaan, vuorojaan tai muita kysymyksiä.

– Mitä nopeammin saamme yli 80-vuotiaat suojattua rokottein, pääsemme eteenpäin ja ikäryhmissä alaspäin.

Ihmisten tiedonjano on kova, mutta terveysammattilaiset eivät pysty antamaan vastauksia tulevien rokotusryhmien aikatauluista.

Yli 80-vuotiaille myös soitetaan terveyskeskuksesta päin ja annetaan aikoja. Kotona olisi hyvä olla kynä ja paperia helposti löydettävissä, jotta annetun ajan saisi laitettua ylös ja puhelu sujuisi nopeasti, jolloin soittajat tavoittaisivat mahdollisimman monta ikäryhmään kuuluvaa.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmän 1 nettiajanvaraus aukeaa jälleen myös. Näitäkin aikoja on jaossa viikoittain satoja, mutta nekin avataan vasta rokotteen tulon varmistuttua. Aikoja annetaan niin kauan kuin niitä on.

Rokotusten kakkosaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

– Toivomme, että muut menot järjestetään sillä tavalla, että toinen rokotusaika onnistuu. Tilaamme kakkosrokotteet jo nyt.

Viime viikolla Siilinjärvellä oli yksi koronatartunta eli tilanne on toistaiseksi rauhallinen.

Kuopion kaupunki tiedotti keskiviikkona, että yli 80-vuotiaiden kuopiolaisten koronarokotusten ajanvaraus jatkuu. Ajanvaraus puhelinpalveluun sekä sähköiseen ajanvaraukseen aukeaa maanantaina 1. maaliskuuta.

Myös THL:n riskiryhmään 1 kuuluvien 65–69-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat Kuopiossa erällä AstraZenecan rokotetta. Ajanvaraus aukeaa torstaina 25. helmikuuta kello 10.

Lisätietoja: www.siilinjarvi.fi ja www.kuopio.fi/koronarokotukset

Etusivulla nyt

Luetuimmat