Koronarokotusjärjestys muuttuu Kuopiossa – Siilinjärvellä järjestys pysyy toistaiseksi ennallaan

Eri valmistajien rokotteita saadaan Suomeen vähitellen, siksi paikallistasolla määrät vaihtelevat viikoittain. Aulikki Jääskeläinen
Anniina Väisänen

Anniina Väisänen

Kuopion kaupunki ilmoitti torstaina aamulla koronarokotusjärjestyksen muuttumisesta. Alle 70-vuotiaiden THL:n riskiryhmään 1 kuuluvien koronarokotuksen ajanvaraus on toistaiseksi lopetettu.

Syynä tähän on valtakunnallisen suosituksen muutos Astra Zeneca -rokotteen jakelussa. Uuden tiedon mukaan Astra Zeneca -rokote on tehokas myös yli 70-vuotiaille.

THL:n tekemän uuden linjauksen vuoksi Kuopiossa keskitytään toistaiseksi ainoastaan iäkkäämpien rokotuksiin. Ajanvaraus yli 80-vuotiaille on auennut tänään 11. maaliskuuta, aikoja jaetaan niin kauan kuin rokotteita riittää.

Yli 80-vuotiaat maaninkalaiset voivat varata rokotusajan joko Maaningan terveysasemalle tai Kuopion pääterveysasemalle.

Kuopion kaupunki toivoo, että rokotusajanvaraukseen ovat yhteydessä vain ne henkilöt, joita tämänhetkinen ajanvaraus koskee. Ajanvarauksen tiedot löytyvät osoitteesta: www.kuopio.fi/koronarokotukset.

Siilinjärvellä rokotejärjestys pysyy ainakin toistaiseksi ennallaan.

Rokotesuosituksen muutos perustuu uuteen tutkimukseen, jonka mukaan Astra Zeneca -rokote toimii tehokkaasti myös yli 70-vuotiailla. Valtakunnallisen suosituksen muutoksesta on päättänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nimittämä Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR.

Tämän päivän (11.3.) lehdessä olevat tiedot koronarokotuksista perustuvat keskiviikon (10.3.) tietoihin.

Kommentoi