Koronarokotusjärjestys muuttuu Kuopiossa – Siilinjärvellä järjestys pysyy toistaiseksi ennallaan

Kuopion kaupunki ilmoitti torstaina aamulla koronarokotusjärjestyksen muuttumisesta. Alle 70-vuotiaiden THL:n riskiryhmään 1 kuuluvien koronarokotuksen ajanvaraus on toistaiseksi lopetettu.

Syynä tähän on valtakunnallisen suosituksen muutos Astra Zeneca -rokotteen jakelussa. Uuden tiedon mukaan Astra Zeneca -rokote on tehokas myös yli 70-vuotiaille.

THL:n tekemän uuden linjauksen vuoksi Kuopiossa keskitytään toistaiseksi ainoastaan iäkkäämpien rokotuksiin. Ajanvaraus yli 80-vuotiaille on auennut tänään 11. maaliskuuta, aikoja jaetaan niin kauan kuin rokotteita riittää.

Yli 80-vuotiaat maaninkalaiset voivat varata rokotusajan joko Maaningan terveysasemalle tai Kuopion pääterveysasemalle.

Kuopion kaupunki toivoo, että rokotusajanvaraukseen ovat yhteydessä vain ne henkilöt, joita tämänhetkinen ajanvaraus koskee. Ajanvarauksen tiedot löytyvät osoitteesta: www.kuopio.fi/koronarokotukset.

Siilinjärvellä rokotejärjestys pysyy ainakin toistaiseksi ennallaan.

Rokotesuosituksen muutos perustuu uuteen tutkimukseen, jonka mukaan Astra Zeneca -rokote toimii tehokkaasti myös yli 70-vuotiailla. Valtakunnallisen suosituksen muutoksesta on päättänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nimittämä Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR.

Tämän päivän (11.3.) lehdessä olevat tiedot koronarokotuksista perustuvat keskiviikon (10.3.) tietoihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat