Yli 75-vuotiaiden koronarokotukset etenevät hyvää vauhtia

Koronatartuntoja on ollut Siilinjärvellä edelleen maltillisesti, noin yksi tapaus viikossa. Altistumiset muualla ja sitä myöten karanteenit ovat kuitenkin lisääntyneet.

– Nyt on tärkeää malttaa pidättäytyä ei-välttämättömistä kokoontumisista ja harkita sosiaalisia kontakteja. Edelleen turvavälit, maskit ja hyvä käsihygienia ovat tärkeitä, korostaa Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén.

Rokotukset etenevät tasaisesti. Suurin osa rokotuksen haluavista yli 80-vuotiaista on rokotettu ja 75 vuotta täyttäneiden ryhmässä edetään ripeästi.

– Jos rokotetta tulee luvatusti, päästään viimeistään ensi viikolla avaamaan jo 70 vuotta täyttäneidenkin ajanvaraus. Sähköinen ajanvaraus on nopein ja helpoin ja toivottavasti ensisijainen varaustapa.

– Ohjeistusta kunnan nettisivulla kannattaa seurata aktiivisesti. Edelleenkin myös meiltä päin soitetaan vielä rokottamattomille, mutta soittoa ei tarvitse jäädä odottelemaan silloin, kun ajanvaraus on auki eli rokotetta on tiedossa, Hollmén sanoo.

Ajanvaraus sujuisi nopeammin, jos ajanvarausnumeroon soittaisivat vain ne, joiden ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä. Nyt puheluista suurin osa on muilta kuin kohderyhmään kuuluvilta ja tämä hidastaa toimintaa oleellisesti.

Myös Kuopiossa rokotusten ajanvaraus jatkuu ja ikähaarukka laajenee. Kaupunki tiedotti tiistaina, että rokotusajan voivat varata kaikki 76 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt.

Käytössä on kahta rokotetta (Astra Zeneca ja PfizerBiontechin Comirnaty). Rokotetta ei voi valita itse. Henkilö saa sen rokotteen, jota sillä hetkellä on käytössä.

Kaupunki toivoo, että ajanvaraukseen soittavat vain kyseiseen kohderyhmään kuuluvat henkilöt tai heidän asiaansa hoitavat omaiset.

Keskiviikkona kaupunki tiedotti, että Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle seuraavissa paikoissa: to 11.3. klo 21–22 ravintola Ukko Tahko, pe 12.3. klo 12–18 Tahkon laskettelurinteet, pe 12.3. klo 18–24 ravintola Hophaus, la 13.3. klo 17–23 ravintola Hophaus, su 14.3. klo 20–23 ravintola Apteekkari.

Kyseisissä paikoissa, noina ajankohtina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Rajalan koulussa on tullut ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia. Altistuneita oppilaita ja henkilöstöä on noin 50. Kaikki koulussa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Karttulan vuodeosastolla on todettu positiivinen tartunta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat