Äitienpäivänä Tarinassa jo golfataan – kenttien hoitoon on saatu lisää tietoa ja tekijöitä

Tarinan golfkentän erinomaiset ladut ovat ahkerassa käytössä. Uuden Tarinan ensimmäistä väylää voi vielä edetä suksilla, mutta vajaan puolentoista kuukauden kuluttua siellä askeltavat jo golfarit. Tarja Lappalainen
Tarja Lappalainen

Tarja Lappalainen

Lunta on paljon. Tarinan golfkentällä eivät heilu mailat, vaan sauvat. Hiihtokansa nauttii kevätauringosta ja luistavista keleistä.

Talvisesta näkymästä huolimatta Tarinagolf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Palsola uskoo, että kentät avataan golfareille jo äitienpäivänä.

Viime kesä osoitti, että golfia voi pelata lähes normaalisti myös pandemian keskellä.

– Tietoomme ei tullut yhtään tartuntaketjua, joka olisi lähtenyt liikkeelle golfkentältä, kertoo Tarinagolf ry:n puheenjohtaja Jouni Puranen.

Puranen toteaa, että golf on laji, jossa suojaetäisyyksiä on helppo pitää.

– Nykytekniikka mahdollistaa, että kaikki tarvittavat toimenpiteet ilmoittautumista ja maksamista myöten voidaan toteuttaa turvallisesti ennen kentälle menoa, kentällä ja sen jälkeen, Puranen sanoo.

Hannu Palsola kertoo, että Tarinassa on satsattu kenttien hoitoon ja niiden kunnon parantamiseen. Asiantuntemusta työhön on tuonut kentänhoidon ammattilainen Pirjo Hotti.

Kentänhoidon opettajana toimiva Hotti on kansainvälisesti meritoitunut huippuosaaja.

– Teimme Pirjo Hotin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Hän osallistuu asiantuntijakonsultaation lisäksi täysipäiväisesti kenttien hoitoon ja kehittämiseen, Palsola kertoo.

– Heti kauden alussa tehdään kaikki, mitä tarvitaan, että kenttämme ovat mahdollisimman nopeasti hyvässä pelikunnossa. Käytämme tarvittaessa apuna ostopalveluja ja vuokratyövoimaa.

Pirjo Hotti on opettanut ja kouluttanut golfkentänhoitajia ja golfkenttämestareita sekä tutkintoon johtavissa koulutuksissa, että täydennyskoulutuksissa Suomessa ja ulkomailla. Hänellä on myös kokemusta golfkentänhoitajana ja golfkenttämestarina.

Viime kesänä Tarinassa pelattiin kaikkien aikojen ennätysmäärä golfkierroksia, 52 458, missä kasvua on neljä prosenttia.

– Golf on nyt voimakkaasti kiinnostava laji. Se yllätti positiivisesti kaikki alan toimijat. Jäsenmääräennätyksiä rikottiin niin täällä meillä kuin pienimmilläkin golfkentillä, kertoo Suomen golfliiton hallituksessa Itä-Suomea edustava Tarinagolfin toimitusjohtaja Osmo Ruuska.

– Talvella suosion kasvu on näkynyt simulaattoreiden varauskirjoissa, mutta myös välinemyynnissä Ruuska toteaa.

Lähde: Tarinagolf Oy:n mediatiedote.

Kommentoi