AstraZeneca-rokotteen tauotuksesta ei merkittävää haittaa Siilinjärvellä

Koronatilanne on tällä hetkellä kohtuullisen rauhallinen Siilinjärvellä.

– Viime viikkoina on tullut 1–2 tartuntaa viikossa, tällä viikolla ei vielä tartuntoja. Brittimuunnosta on nyt Pohjois-Savossakin, joten maskin käytöstä, sosiaalisten kontaktien välttelystä ja hyvästä käsihygieniasta ei ole yhtään varaa lipsua, Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén kertoo.

Rokotukset etenevät edelleen 70-vuotta täyttäneiden ryhmässä keskushallinnon ohjauksen mukaisesti eli muita ikäryhmiä ei nyt rokoteta. Kuluvalla viikolla rokotetaan ainoastaan Pfizer-Biontechin rokotteella AstraZenecan ollessa viikon tauolla.

AstraZenecalla oli tarkoitus rokottaa eräitä riskiryhmiä, pientä henkilömäärää, tällä viikolla, mutta ajat jouduttiin perumaan.

Hollménin mukaan tällä hetkellä ei ole varmuutta lähiviikkojen rokotemääristä eikä tietoa siitä, milloin AstraZenecalla päästään jatkamaan. Riskiryhmien rokotusten jatkoaikatauluista ei ole tietoa.

Kuopiossa on ollut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yhteensä 696 koronatartuntaa, Siilinjärvellä 67.

THL:n linjauksen mukaisesti myös Kuopiossa keskeytettiin AstraZeneca-rokotteen jakaminen kuluvan viikon ajaksi.

Rokotusaikojen perumisesta ei tarvitse soittaa itse, vaan mahdollisessa peruuntumisen tilanteessa asiakkaaseen ollaan yhteydessä kaupungin puolelta. Alkuviikon arvion mukaan Pfizer-Biontechin rokotteen riittävyys on kuitenkin hyvä, jo jaettuja aikoja ei Kuopiossa tarvita perua.

Kaupunki tiedotti keskiviikkona, että koronavirukselle on saattanut altistua seuraavissa paikoissa: 19.3. klo 11.30–12 ravintola Antell Round (Technopolis), 20.3. klo 16–18 matkailukeskus Kuopion Saana, uima-allas ja saunaosasto (ei ravintolan puolella), 20.3. klo 19–20.30 Kuopion Amarillo-ravintola, 21.3. klo 12–13 Kuopion Prisman Presso-kahvila ja 22.3. klo 10–11 Gym 99-kuntosali.

Kyseisissä paikoissa mainittuina ajankohtina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat