Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toivalan ammattikoululla todettu korona-altistuminen ja mahdollista myös Fontanellassa

Koronatilanne on yhä kohtuullisen rauhallinen Siilinjärvellä, mutta varuillaan saadaan silti olla. Viime viikolla tartuntoja kirjattiin yksi, mutta kuluvalla viikolla tiistaiaamuun mennessä jo kaksi.

Altistumiset ja sitä myöten karanteenit ovat lisääntyneet, kertoo Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén.

– Toistaiseksi ollaan perustasolla, mutta tilanteessa on merkkejä heikentymisestäkin ja kaikkien tulee nyt olla tarkkana torjuntatoimien suhteen. Testiin pitää hakeutua heti, jos on vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita, Hollmén korostaa.

– Erityisesti haluan muistuttaa maskin käytöstä. Työpaikkojen kahvihuoneet ovat erityisen riskialttiita paikkoja, niissä pitäisi käydä porrastetusti.

Rokotukset etenevät Siilinjärvellä tasaisesti. 70 vuotta täyttäneiden rokotuksissa ollaan hyvässä vauhdissa, osa ikäryhmää odottaa vielä vuoroaan. Riskiryhmiin päästään etenemään vasta tämän jälkeen.

– Nähtäväksi jää, mitä keskushallinnossa päätetään rokotteiden suuntaamisesta pahimmille epidemia-alueille ja miten tämä vaikuttaa saamiemme rokotteiden määrään. Ennusteita rokotustahdista ei voida nyt antaa, Hollmén sanoo.

Rokotukset jatkuvat myös Kuopiossa ja kohderyhmänä ovat yli 72-vuotiaat. Ikärajaa alennetaan rokotesaatavuuden mukaan.

Kuopio tiedottaa päivittäin mahdollisista altistumistilanteista. Maanantaina kaupunki tiedotti, että muun muassa Toivalan ammattikoulussa todettiin altistuminen ja noin 20 henkilöä asetettiin karanteeniin.

Siilinjärven kunta tiedotti tänään, että koronalle on voinut altistua kylpylä Fontanellassa tiistaina 23. maaliskuuta kello 15.40–17.45 sekä torstaina 25. maaliskuuta kello 14.40–16.00 allasosastolla sekä naisten peseytymis- ja saunatiloissa.

Kyseisessä paikassa mainittuina aikoina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Kuopiossa on ollut viime vuoden keväästä lähtien yhteensä 737 koronatartuntaa ja Siilinjärvellä 70.

Viimeisten 14 vuorokauden aikana Pohjois-Savossa on todettu 111 tartuntatapausta ja sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana 116 tapausta.

Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on laskenut samoilla vertailuajanjaksoilla 47,6:stä 45,5:een.