Yaran kipsikasojen ja Kasurilan laskettelumäkien välille rakennetaan vaijerihissi – "Turisti voi hypätä Kasurilasta valmiiksi sukset jalassa hissiin"

Tältä vaijerihissi voisi näyttää. Kuvituskuva. Uutis-Jousi

Toimitus

Yaran kipsikasojen ja Kasurilan laskettelukeskuksen mäkien välille rakennetaan vaijerihissi ensi syksynä. Hissi on tarkoitus ottaa käyttöön tulevana talvena.

Asiasta tiedotti varhain torstaiaamuna Siilinjärven kunnan ja yritysten yhteinen työryhmä, joka aikoo seuraavaksi perustaa valmistelutyöryhmän valmistelemaan varsinaisen työn suunnittelun aloittamista.

– Kipsikasat nähdään usein negatiivisessa mielessä kirkonkylää varjostavina mörköinä, mutta yllättävän moni on viehättynyt valkoisten vuorten kauneudesta. Haluamme nyt viedä turistit kipsikasojen päälle. Sieltä on huimat näköalat Puijolle asti, työryhmän valmisteleva kehitysjohtaja Pekka Lusikkanen sanoo.

Vaijerihissin lähtöpisteeksi valikoitui Kasurila, sillä hissin rakentamisen jälkeen työryhmä aikoo selvittää mahdollisuutta käyttää kipsikasoja laskettelutarkoitukseen.

– Turisti voisi hypätä Kasurilassa valmiiksi sukset jalassa hissiin ja lasketella sitten Yaran päässä kipsikasoja pitkin alas. Alhaalla odottaa non stop -bussi, joka kuljettaa väkeä takaisin Kasurilaan. Tämä on hieno esimerkki yritysten ja kunnan välisestä yhteistyöstä, Lusikkanen riemuitsee.

Hurjimpana suunnitelmana on rakentaa kymmenen vuoden kuluessa gondolihissi kipsikasoilta suoraan Puijolle.

– Mutta katsotaan nyt rauhassa askel kerrallaan, Lusikkanen toppuuttelee.

Kommentoi