Pääsiäisen aika rauhallinen koronan suhteen – yli 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat

Siilinjärvellä pääsiäisen aika sujui rauhallisesti koronan suhteen.

– Perustasolla mennään ja rajoitukset ovat ennallaan. Uusia positiivisia tapauksia ei ole tällä viikolla ilmaantunut Siilinjärvellä, muutama on altistunut, Siilinjärven terveyskeskuksen apulaisylilääkäri Merja Karjalainen kertoo.

Tällä hetkellä Siilinjärvellä on menossa yli 70-vuotiaiden rokotukset. Karjalainen arvioi, että 17. huhtikuuta jälkeen suurin osa heistä pitäisi olla rokotettu. Seuraavaksi alkavat 65–69-vuotiaiden rokotukset.

Kuopion kaupunki tiedotti tiistaina, että ajanvarausvuorossa ovat kaikki 70 vuotta täyttäneet. Rokotteiden saatavuus on hyvä ja rokotusaikoja on vapaana vielä useille päiville.

Kuopiossa on ollut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yhteensä 758 koronatartuntaa ja Siilinjärvellä 73 tartuntaa.

Kaupunki tiedotti, että Kuopiossa on voinut altistua koronalle: 29. maaliskuuta kello 18–19 Fressi Lippumäki, lasten Fressi, kuntosali ja pukutilat. 31. maaliskuuta kello 12–14 Matkus kauppakeskuksen New Yorker, XXL ja Ikea.

Näissä paikoissa kyseisinä ajankohtina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Maaliskuun aikana Kuopiossa todetuista koronatartunnoista lähes kaikki ovat olleet niin sanottua brittivarianttia, joka tarttuu huomattavasti herkemmin kuin alkuperäinen virus.

Viimeisten 14 vuorokauden aikana Pohjois-Savossa on todettu 111 tartuntatapausta ja sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana 116 tapausta.

Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on laskenut samoilla vertailuajanjaksoilla 47,6:stä 45,5:een.

Etusivulla nyt

Luetuimmat