Siilinlahden koululla 25 altistui koronavirustartunnan myötä – muutoin tartuntamäärä kunnassa maltillinen

Koronaviruksen tartuntatilanne on pysynyt maltillisella tasolla Siilinjärvellä, mutta altistuneet saattavat kääntää tilastoa huonompaan suuntaan.

– Toistaiseksi tahti on ollut yksi tartunta viikossa, mutta eri puolilla altistuneita on kymmenittäin, joten on todennäköistä, että tartuntoja tulee lisää, kertoo Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén.

Hollmén korostaa, että edelleen tulisi kiinnittää huomiota sosiaalisten kontaktien määrään.

– Myöskään turvaväleistä, maskien käytöstä tai käsihygieniasta ei ole varaa tinkiä. Testiin pitää myös hakeutua heti oireiden ilmentyessä eikä oireisena saa mennä mihinkään vaan pitää pysyä kotona.

Siilinjärvellä rokotuksen on saanut nyt noin 4000 henkilöä. Rokotukset etenevät koko ajan, joten kannattaa seurata kunnan verkkosivuja, jotta pysyy ajan tasalla ja huomaa oman vuoronsa.

Alle 70-vuotiaita kunta ei kutsu rokotuksiin soittamalla, tiettyjä pieniä erityisryhmiä lukuun ottamatta.

Kuopiossa alkoi maanantaina uutena ajanvarausryhmänä 65–69-vuotiaat, jotka kuuluvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määrittämiin riskiryhmiin 1 tai 2.

Maanantaista alkaen ajanvarausvuorossa ovat myös vuonna 1951 tai aikaisemmin syntyneet henkilöt, eli aiemmasta poiketen 70 vuotta täyttäneiden lisäksi myös tänä vuonna 70 vuotta täyttävät.

Rokotussuunnitelma ja rokotusten eteneminen Siilinjärvellä

Siilinjärven kunta tiedotti keskiviikkona, että Siilinlahden koulussa Viikarin yksikössä on tullut ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia. Altistuneita on noin 25 henkilöä, joihin kuuluu oppilaita sekä henkilökuntaa.

Terveysviranomainen on yhteydessä altistuneisiin ja asettaa nämä henkilöt karanteeniin.

Koulu on myös keskiviikon aikana yhteydessä huoltajiin, joiden lapsia asetetaan karanteeniin. Karanteeniin asetetut oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Muut koulun oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Kunnasta muistutetaan perheitä siitä, että kouluun tai päivähoitoon tullaan vain terveinä. Mikäli infektio-oireita esiintyy, hakeudutaan koronatestiin.

Kunta tiedotti lisäksi, että koronalle on voinut altistua Vuorelan S-Marketissa Siilinjärvellä lauantaina 10. huhtikuuta kello 8.40–9.00.

Kyseisessä paikassa tuona aikana olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään oireita.

THL:n mukaan Kuopiossa on ollut yhteensä 776 koronatartuntaa ja Siilinjärvellä 75.

Viimeisten 14 vuorokauden aikana Pohjois-Savossa on todettu 72 tartuntatapausta ja sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana 109 tapausta.

Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on laskenut samoilla vertailuajanjaksoilla 44,7:stä 29,5:een.

Juttua päivitetty 14.4. klo 13.08 Siilinlahden koulusta saatuun tietoon liittyen.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat