Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärvellä seitsemän koronatartuntaa viikon aikana – Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku puolittunut

Siilinjärvellä on ilmennyt viikon aikana seitsemän koronatartuntaa, joiden tartuntaketju on pääosin tiedossa, kertoi Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén keskiviikkona.

Viime viikolla oli joukkoaltistumisia Vuorelan ja Siilinlahden kouluilla, joiden perusteella kymmeniä ihmisiä määrättiin karanteeniin. Jatkotartuntoja on todettu molemmilla kouluilla.

Lisäksi viikon aikana yhdessä harrastusryhmässä on tapahtunut joukkoaltistuminen.

Hollmén jatkaa, että rokotuksiin aikoja voivat varata yli kaikki 65-vuotiaat ja kaikki riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Näiden ryhmien jälkeen lähdetään tulemaan muita kuntalaisia ikäryhmittäin alaspäin yli 60-vuotiaista alkaen.

Kuopiossa mennään samaan tahtiin, eli rokotusaikoja annetaan kaikille yli 65-vuotiaille sekä riskiryhmään 1 tai 2 kuuluville, 16–64-vuotiaille henkilöille.

Kuopiossa on ollut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen keskiviikkoisen tilaston mukaan yhteensä 782 koronatartuntaa ja Siilinjärvellä 80.

Viimeisten 14 vuorokauden aikana Pohjois-Savossa on todettu 44 tartuntatapausta ja sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana 112 tapausta.

Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on laskenut samoilla vertailuajanjaksoilla 45,9:stä 18,0:aan.