Veteraanipäivänä ei ole yleisötilaisuuksia – juhlallisuuksia voi seurata verkon välityksellä ja televisiosta

Tarja Lappalainen

Tarja Lappalainen

Kansallista veteraanipäivää vietetään huomenna tiistaina, 27. huhtikuuta, jo toistamiseen poikkeavissa oloissa. Koronapandemian vuoksi suuria yleisötilaisuuksia ei järjestetä.

Siilinjärvellä lasketaan seppeleet kello 10 sankarihaudoille kirkonmäellä ja ortodoksisella hautausmaalla, mutta paikalle ei toivota yleisöä. Seppeleiden laskua ja lukiolaisen Maaru Mäkelän puhetta voi seurata seurakunnan Youtube-sivulta livelähetyksenä.

Myös Maaningalla seppeleenlasku sankarihaudoille on veteraanipäivänä kello 10. Paikalle tulevia muistuteteen turvaväleistä ja maskien käytöstä.

Pohjois-Savon yhteiseen veteraanipäivän juhlaan voi osallistua verkkotallenteen välityksellä. Verkkojuhlaa pääsee veteraanipäivänä katsomaan Kuopion kaupungin verkkosivuilta https://www.kuopio.fi/veteraanipaiva.

Tallenteella kuullaan muun muassa musiikkia uusintana vuonna 2019 Kuopiossa järjestetystä valtakunnallisesta pääjuhlasta Kuopion kaupunginorkesterin esittämänä. Juhlapuhujana Itä-Suomen yliopiston rehtori J ukka Mönkkönen. Verkkotallenteen tuotannosta vastaa Kuopion kaupunki yhteistyössä Pohjois-Savon kuntien kanssa.

Valtakunnallinen veteraanipäivän pääjuhla televisioidaan Tampereelta. Tämäkin tapahtuma toteutetaan ilman paikalla olevaa yleisöä.

Kuntaliitto ohjeistaa palvelutaloja ja hoitokoteja mahdollistamaan lähetettävien tapahtumien seuraamista veteraanipäivänä.

Pääjuhlan teemana on ”Ihmisten välillä hyvä tahto”.

Yle TV1 taltioi juhlan ja se nähdään kello 15–16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta.

Kuntaliitto ohjeistaa palvelutaloja ja hoitokoteja mahdollistamaan lähetettävien tapahtumien seuraamista veteraanipäivänä.

Myös kouluja, oppilaitoksia sekä nuorisojärjestöjä kannustetaan huomioimaan veteraanipäivä tapahtumissaan.

Kommentoi