Siilifolk toteutetaan torikonsertteina ja netissä

Okra playground esiintyi Siilifolkissa vuonna 2019. Jussi Kumpulainen

Siilifolkin taustajärjestössä Savon kansantaide-yhdistyksessä katsotaan, että epävarman koronatilanteen jatkuessa Siilifolkia ei voida järjestää heinäkuussa perinteisenä festivaalina omassa teltassaan Siilinjärven keskustassa.

Maan hallitus on kyllä höllentämässä koronarajoituksia, mutta aikataulusta ei ole vielä mitään varmuutta. Yleisen epätietoisuuuden vuoksi kuuden päivän festivaalin järjestäminen olisi hankalaa myös taloudellisesti.

Teltan sijasta festivaali toteutetaan aikataulun mukaan maanantaista lauantaihin 5.–10. heinäkuuta kuitenkin yksittäisinä päiväkonsertteina ja esityksinä Siilinjärven torilla ja mahdollisesti muissakin paikoissa.

Ensimmäistä kertaa Siilifolk siirtyy myös virtuaalifestivaaliksi. Sen myötä viikon aikana nähdään internetissä eri ryhmien konserttitaltiointeja ja esityksiä. Netin kautta voi osallistua myös työpajoihin.

Tuottaja Antti Janka-Murros toivoo, että paikallisten voimien lisäksi mukaan tulisi myös ryhmiä koko valtakunnasta.

Siilifolk jouduttiin viime kesänäkin perumaan kokonaan koronatilanteen vuoksi. Itä-Suomen suurimmaksi kasvanut festivaali aloitti vuonna 2008, joten kesän 2021 on jo järjestyksessä kolmastoista. Teemana on Illoo iästä.

Festivaalin kotisivuille www.siilifolk.com avataan lähiaikoina yhtyeille avoin pelimanni-ilmoittautuminen, jossa ne voivat kertoa, haluavatko ne esiintyä torilla, verkossa vai molemmissa.

Kommentoi