Yksittäisiä koronatartuntoja Siilinjärvellä – Kuopiossa ohjataan rokotuksiin Kuopio-halliin

Siilinjärvelle kirjattiin viime viikolla kolme koronatartuntaa, joista kaksi oli jo karanteenissa olevalla perheenjäsenellä ja yhden alkuperä on vielä epäselvä.

Tällä viikolla on tullut myös kolme tartuntaa, joista kaksi on karanteenissa olevalla perheenjäsenellä ja yksi muulla paikkakunnalla oleskelevalla siilinjärveläisellä, kertoi Siilinjärven terveyskeskuksen johtava lääkäri Katri Hollmén keskiviikkona.

Rokotuksissa menossa ovat 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmät 1 ja 2. Ikäryhmiä laajennetaan alaspäin sitä mukaa kun rokotetta saadaan.

– Pikku hiljaa työterveyshuollot tulevat mukaan rokottamiseen, mutta aikataulutus riippuu edelleen rokotteen saannista. Rokotteiden määrät varmistuvat edelleen kovin viime tipassa, joten lupauksia suuresta laajentamisesta emme voi vielä antaa, Hollmén sanoo.

Samanaikaisesti annetaan nyt myös kakkosrokotuksia. Kunnan verkkosivulta löytyy aina ajantasainen tieto.

Kuopion kaupunki tiedotti, että keskiviikosta 5. toukokuuta kello 8 alkaen ajan rokotukseen voivat varata kaikki 63 vuotta täyttäneet henkilöt. Lisäksi ajan voivat varata 16–69-vuotiaat riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat henkilöt.

Nyt auki tulevat uudet Kuopion keskustan rokotusajat varataan Kuopio-hallin rokotuspisteeseen. Savotalolla rokotukset jatkuvat 10. toukokuuta alkaen tehosterokotuksilla, joihin ajat on annettu ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä.

Sivuterveysasemien ajanvaraus tapahtuu erillisistä puhelinnumeroista. Sivuterveysasemien rokotusajat on tarkoitettu pääasiassa näiden alueiden asukkaille. Kunkin terveysaseman puhelinnumerosta ilmoitetaan, mikäli terveysaseman ajat on varattu loppuun.

Mikäli sivuterveysasemien ajat on varattu loppuun, aikoja voi varata Kuopion keskustaan Kuopio-hallin rokotuspisteeseen.

Maaningan terveysasemalla ei ole aikoja varattavana viikoilla 18–30.

Etusivulla nyt

Luetuimmat