Uutis-Jousi kysyy ja puolueet vastaavat: | Mikä on konkreettinen ykköstavoitteenne tulevan valtuustokauden aikana?

Tämä on juttusarja, jossa Siilinjärvellä ehdokkaita asettaneet puolueet vastaavat Uutis-Jousen toimituksen tekemään kysymykseen.

Puolueiden yksittäisiä ehdokkaida ja heidän kommenttejaan voi käydä tutkailemassa Uutis-Jousen vaalikoneella.

Keskusta: Ykköstavoite on elinvoiman kehittäminen ja väestökehityksen pitäminen myönteisenä, jotta pystymme tuottamaan kuntalaisille laadukkaita palveluita. Kasvu saadaan huolehtimalla koko kunnan, keskusta-alueiden ja maaseudun elinvoimaisuudesta. Alueiden elinvoima turvataan liikenneyhteyksillä, lähikouluilla ja mahdollistamalla asuntotarjonta kaavoituksen ja lupamenettelyn joustavuudella. Elinkeinoelämä kasvaa tukemalla yritystoiminnan toimintaedellytyksiä. Kunnan markkinointi ja imagon kehittäminen tärkeää.

Kristillisdemokraatit: Sote-uudistus on tulevan valtuustokauden suurin yksittäinen hanke, joka vaikuttaa kunnan talouteen valtionosuus- ja veromuutosten kautta. Sote-palvelut ovat KD:n mielestä lähipalveluita, jolloin on pidettävä huolta, ettei palveluita Siilinjärvellä karsita, ja osaaminen säilyy kunnassa. Lyhyesti sanottuna, kunnan on pidettävä topakasti puolensa tulevissa sote-käänteissä.

Kokoomus: Konkreettinen ykköstavoitteemme valtuustokaudelle on se, että kunnallisveroprosentti ei nouse. Tulevina vuosina meidän tulee huolehtia erityisesti siitä, että hyödynnämme sijaintimme, markkinoimme Siilinjärveä hyvänä elämisen ja asumisen kuntana sekä pidämme työllisyysluvut vähintäänkin nykyisellä tasolla. Kunnallisveron nosto ei ole etu kunnan elinvoimaisuudelle ja houkuttelevuudelle.

Perussuomalaiset:Perussuomalaiset tahtovat lisätä avoimuutta ja päätöksenteon läpinäkyvyyttä. Kuntalaisten luottamus on palautettava demokratiaan.

Sosiaalidemokraatit: Sitoudumme tulevan valtuustokauden aikana rakentavaan ja vastuulliseen päätöksentekoon, joka perustuu tutkittuun tietoon.

Vasemmistoliitto: Haluamme kuntamme vahvuuksien kasvavan ja siihen liittyen kunnan omien palvelujen kehittäminen on tärkeää.

Vihreä Liitto: Tavoitteemme on viihtyisä ja turvallinen lähiympäristö kaikilla asuinalueilla. Lähiliikuntamahdollisuudet luonnossa ja puistoissa sekä lasten leikkipaikat tulisi olla kaikille kävely- tai pyörämatkan päässä. Lähiympäristön suunnittelussa on huomioitava erityisryhmien tarpeet. Nollatoleranssi rasismille, häirinnälle ja kaikelle syrjinnälle. Kaivostoimintaa ei pidä laajentaa ihmisten asuinalueille ja arvokkaille luontokohteille tai niiden läheisyyteen.

Kansalaispuolue: Saada kuntalaisten ja yrittäjien ääni kuuluviin, samoin myös maanomistajien. Päätöksenteko tulee mennä alhaalta ylös, eikä ylhäältä alas, kuten se on viimevuodet kunnassamme mennyt. (tekninen vaaliliitto KD:n kanssa, puolueella ei ole omaa ehdokaslistaa, vaan ehdokkaat ovat sitoutumattomina KD:n listalla)

Liike Nyt: Puolue jätti ehdokashakemuksensa 4. toukokuuta. Tähän ensimmäiseen lehdessä jo julkaistuun kysymykseen puolue ei ehtinyt vastata.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat