Uutis-Jousi kysyy ja puolueet vastaavat: | Mikä on yksittäinen vaalilupauksenne, jonka myös täytätte?

Tämä on juttusarja, jossa Siilinjärvellä ehdokkaita asettaneet puolueet vastaavat Uutis-Jousen toimituksen tekemään kysymykseen.

Puolueiden yksittäisiä ehdokkaida ja heidän kommenttejaan voi käydä tutkailemassa Uutis-Jousen vaalikoneella.

Keskusta: Siilinjärven Keskustalle on tärkeää, että Siilinjärvi on jatkossakin itsenäinen ja vetovoimainen. Monipuoliset asumismahdollisuudet, kunnan laadukkaat palvelut ja vastuullinen taloudenhallinta luovat tälle vahvan perustan. Elinkeinoelämää tulee kehittää jatkuvasti. Maa- ja metsätalouden edellytykset on turvattava. Tämä tarkoittaa päätöksiä, jotka tukevat Siilinjärven elinvoimaa, pitovoimaa ja ilovoimaa. Elinvoimainen kunta pystyy tarjoamaan laadukkaita palveluita sekä houkuttelee uusia asukkaita ja yrityksiä.

Kristillisdemokraatit: Lapsista ja nuorista pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Nuorille on oltava turvallisia kokoontumispaikkoja ja siellä aikuisia, jotka arvostavat ja rohkaisevat heitä. Nuorisotyö vaikuttaa nuorten asenteisiin koulutusta, työntekoa ja päihteitä kohtaan. Etsivää nuorisotyötä ja nuorten työpajoja varten on oltava varoja ja henkilökuntaa.

Kokoomus: Lupaamme, että syrjäytyminen ja koulukiusaaminen/-väkivalta teemoina ovat näkyvillä ja niiden ennaltaehkäisyn sekä varhaisen puuttumisen tärkeyttä pidetään esillä koko vaalikauden ajan. Kunnassa täytyy kehittää toimintamalli varhaiseen puuttumiseen kouluissa ja oppilaitoksissa avoimeksi sekä selkeäksi ja sillä saatuja tuloksia tulee aktiivisesti arvioida.

Perussuomalaiset: Perussuomalaiset tahtovat lisätä avoimuutta ja päätöksenteon läpinäkyvyyttä. Kuntalaisten luottamus on palautettava demokratiaan.

Sosiaalidemokraatit: Edistämme oikeudenmukaisia, ympäristöllisesti kestäviä ja taloudellisesti vastuullisia päätöksiä itsenäisen kuntamme kaikilla päätöksenteon tasoilla.

Vasemmistoliitto: Siilinjärven itsenäisenä säilyminen ja yhteistyö muiden ryhmien kanssa.

Vihreä Liitto: Haluamme parantaa joukkoliikenneyhteyksiä entisestään ja tulemme toimimaan sen puolesta, että Siilinjärvi ja Kuopio saataisiin vihdoinkin yhdeksi ja samaksi vyöhykkeeksi.

Liike Nyt: Työllistymistä ja yrittämistä tukevien ratkaisujen ennakkoluuloton etsiminen.

Kansalaispuolue: Toiminta luottamustehtävään sitoutuen ja asioihin huolella paneutuen kuntalaisten parhaaksi, jos äänestäjät luottamusmandaatin suovat. (tekninen vaaliliitto KD:n kanssa, puolueella ei ole omaa ehdokaslistaa, vaan ehdokkaat ovat sitoutumattomina KD:n listalla)

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat