Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutis-Jousi kysyy ja puolueet vastaavat: | Mikä on tärkein toimenpide kunnan elinvoimaisuuden kehittämisessä?

Tämä on juttusarja, jossa Siilinjärvellä ehdokkaita asettaneet puolueet vastaavat Uutis-Jousen toimituksen tekemään kysymykseen.

Puolueiden yksittäisiä ehdokkaida ja heidän kommenttejaan voi käydä tutkailemassa Uutis-Jousen vaalikoneella.

Keskusta: On tärkeää huolehtia elinvoiman kehityksestä keskusta-alueiden lisäksi maaseutualueilla. Lähikoulut sekä kaavoituksen ja lupamenettelyn joustavuus ja sitä kautta riittävä asuntotarjonta tarjoavat asumiseen vaihtoehtoja ja tukevat monipaikkaisuutta. Yritystoiminnan toimintaedellytyksiä kehittämällä saadaan aikaan myönteinen työpaikkakehitys, joka on veropohjan varmistamisen ja kasvun edellytys. Suunnitelmallinen kuntamarkkinointi ja imagon kehittäminen tukevat positiivista kuntaidentiteettiä ja tunnettavuutta.

Kristillisdemokraatit: Luodaan suotuisa ympäristö työnteolle, yrittämiselle ja asumiselle. Tarvitaan yrityksiä, jotka tarjoavat töitä kunnassa asuville ammattihenkilöille. Kaavoituksessa otetaan huomioon nykyiset ja tulevat yritysten tarpeet. Näiden ennakointi on haastavaa, mutta ei mahdotonta. Moni hakee leipänsä naapurikunnista ja kauempaakin, mutta heidänkin veroeuronsa tulevat asuinkuntaan. Jos työntekijöillä kuitenkin on työtä omassa kunnassa, saadaan yrityselämän ja kunnan vetovoima kasvamaan.

Kokoomus: Meidän tulee luoda edellytykset ja viitoittaa polku kuntaan tuleville yrityksille ja asukkaille sekä poistaa esteet sujuvan toiminnan ja elämisen tieltä. Haluamme, että Siilinjärvellä viihtyvät kaikki, niin kuntalaiset, yritykset kuin vierailijat. Haluamme myös tehdä monipuolista yhteistyötä yli kuntarajojen. Voisimme käyttää laajemmin hyödyksemme toimivia palveluitamme tarjoamalla niitä naapurikuntiin, esimerkkinä Fontanella.

Perussuomalaiset: Perussuomalaisten mielestä kunnan kaavoituksen ja maankäytön on palveltava kunnan tervettä kehitystä. Ilman elinvoimaisia ja kehittyviä yrityksiä sekä viihtyisiä asuinympäristöjä kunnan toimintamahdollisuudet heikkenevät olennaisesti. Kunnan on huolehdittava kaavoituksessa myös siitä, että sillä on riittävästi rakennusmaata loma-asuntojen rakentajille ja muulle lomanviettotoiminnalle. Tämä antaisi elinvoimaa kunnalle, koska lomalaiset käyttävät kuntien ja niiden alueilla olevien yritysten palveluita.

Sosiaalidemokraatit: Suunnitelmallinen, ennakoiva, monipuolista asumista ja yritysten sijoittumista tukeva kaavoittaminen. Kaavoituksella ratkaistaan palvelujen, työpaikkojen ja kotien sijoittuminen.

Vasemmistoliitto: Hyvät julkiset palvelut ja yritystoiminta sekä työpaikkaomavaraisuuden kehittämien.

Vihreä Liitto: Enemmän tilaa ihmisille ja vähemmän autoille. Elinvoima lähtee ihmisistä ja kohtaamisista. Ihmiset vetävät puoleensa myös uutta liiketoimintaa. Lisää asukkaita voidaan houkutella lapsi- ja perhemyönteisillä ratkaisuilla sekä viihtyisyyden lisäämisellä, esimerkiksi leikkipuistoin ja viheraluein. Luonto ja vehreät asuinalueet ovat kunnan vetovoimatekijöitä. Tarvitaan myös nuoria elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi. Nuorilla on oltava riittävästi tiloja harrastaa ja toteuttaa itseään.

Liike Nyt: Monipuolisuus paikallisissa mikropalveluissa, pienyrittäjyyttä tulee tukea.

Kansalaispuolue: Hyvän työpaikkaomavararaisuuden ylläpito. Yrittäjyyden arvostus, tarvittaessa tukeminen. Maa- ja metsätalous-sektorin sekä maanomistajien kuuleminen ja huomioiminen, onhan Siilinjärvi maaseutupitäjä ja osana myös maaseutukaavaa. (tekninen vaaliliitto KD:n kanssa, puolueella ei ole omaa ehdokaslistaa, vaan ehdokkaat ovat sitoutumattomina KD:n listalla)