Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Savossa ja koko maassa on äänestetty viidennen äänestyspäivän jälkeen

Kuntavaaleissa on annettu tähän mennessä ennakkoon yli 442  000 ääntä. Sunnuntaina viidennen äänestyspäivän päättyessä äänioikeuttaan oli käyttänyt lähes 10 prosenttia äänioikeutetuista.

Savo-Karjalan vaalipiirissä äänestysprosentti oli sunnuntai-iltana 10,2 eli vähän suurempi kuin koko maassa. Kuopiossa äänensä oli antanut 10 058 ihmistä eli niin ikään 10,2 prosenttia äänioikeutetuista.

Siilinjärvellä äänestysinnokkuus on ollut vähäisintä Pohjois-Savossa. Äänensä oli sunnuntai-iltana antanut 1 121 ihmistä eli 6,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Varkaudessa uurnilla oli käynyt 1 852 ihmistä eli 10,8 prosenttia äänioikeutetuista. Iisalmessa puolestaan äänestysprosentti oli 9,8, kun sunnuntai-iltaan mennessä siellä oli käynyt äänestämässä 1 852 ihmistä.

Etelä-Savossa Pieksämäellä äänensä on antanut 1 381 ihmistä eli 9,3 prosenttia äänioikeutetuista.

Sunnuntaina koko maassa ennakkoääniä antoi hieman yli prosentti äänioikeutetuista, eli ääniä annettiin noin 47  000. Annettujen äänien määrä jäi kuitenkin vähäisemmäksi aiempiin ennakkoäänestyspäiviin verrattuna. Esimerkiksi ennakkoäänestyksen kolmena ensimmäisenä päivänä arkiviikolla annettiin kunakin päivänä yli 100  000 ääntä.

Äänestysaktiivisuus on toistaiseksi ollut suurinta Keski-Pohjanmaan Lestijärvellä, jossa on äänestänyt lähes neljännes äänioikeutetuista. Lapin Pellossa ennakkoon on äänestänyt 20 prosenttia äänioikeutetuista.

Kotimaassa ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 8. kesäkuuta asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Löydä ehdokkaasi Savon Median vaalikoneesta!