Rokotustilanne Siilinjärvellä on hyvä – Tahkolla juhannusta viettäneiden kehotetaan hakeutumaan koronatestiin lievilläkin oireilla

Koronavirukselle on voinut altistua Tahkolla ravintola Piazzassa 26.–27. kesäkuuta välisenä yönä kello 20–02, Tahkon ravintola Kunkussa 26.–27.6. välisenä yönä kello 01–3.30 ja Tahkon Sokoksen aulassa 27.6. kello 12–12.30.

Paikalla olleiden oireiden seuraaminen on tärkeää ja koronatestiin tulee hakeutua herkästi lievilläkin oireilla.

Siilinjärvellä Tahkon tilanne ei ole toistaiseksi näkynyt, vaikka tiettävästi myös siilinjärveläisiä on ollut Tahkolla juhannusta viettämässä.

– Ihan yhtälailla rauhallista täällä on ollut kuin tähänkin asti, kommentoi apulaisylilääkäri Merja Karjalainen Siilinjärven kunnasta.

Tällä hetkellä Siilinjärvellä rokotetaan kaikki 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat, sekä 12–15-vuotiaat, jotka kuuluvat 1. tai 2. riskiryhmään. Rokotteita jaetaan parhaillaan 1200–1400 viikossa ja yhteensä rokotuksia on annettu Siilinjärvellä noin 14 000. Siirryttäessä nuorempaan ikäryhmään kaivataan puhelinajanvarausta, koska kaikilla nuorilla ei ole pankkitunnuksia, joilla kirjautua varausjärjestelmään. Kunnan verkkosivuilta löytyy myös puolesta asioinnin linkki alaikäisten osalta, jolloin vanhempi voi ajan varata.

– Tällä hetkellä rokotamme niin isolla määrällä, että emme välttämättä pysty laittamaan puhelinajanvarausta joka viikolle. Heinäkuulle on tulossa kuitenkin myös puhelinaikoja, kertoo Siilinjärven kunnan kehittämisylihoitaja Tuija Pakkala.

Tällä hetkellä heinäkuun lopulle on vielä vapaita aikoja.

– Näyttää siltä, että ruuhka alkaa hiipumaan, eli suurin osa on jo rokotettu.

Osa kuntalaisista ei ole kuitenkaan rokotetta vielä ottanut.

– Puhutaan muutamasta sadasta, jotka eivät esimerkiksi loman takia ota rokotetta vielä tässä vaiheessa. Ja joukossa on myös niitä, jotka eivät rokotetta välttämättä halua ottaa lainkaan.

Pakkala kiittelee rokotusten jakajia sekä jakamisen tahtia.

– Heinäkuussa rokotetaan kuutena päivänä viikossa. Todella hyvällä tahdilla olemme edenneet ja aivan fantastinen porukka tätä on ollut tekemässä. Rokotuksia tehdään ylitöinä, koska normaalinkin toiminnan tulee pyöriä, Pakkala muistuttaa.

Jatkossa jaettavat rokotteet ovat kaikki mRNA-rokotteita.

– Pfizer-Biontech on jatkossa rokote, jolla pyritään etenemään, toki apteekki meille ilmoittaa saatavan rokotteen. Pieni erä tuli myös Modernaa. Molemmat ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita.

Pakkala on erittäin tyytyväinen jakamisen etenemiseen.

– Hyvällä loppusuoralla ollaan ensimmäisen kierroksen osalta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat