Siilifolk: Seela Sella lausui runoja ja herätti henkiin suurmestarit – Antti Heikkinen ja Nyhtöpelimannit tekivät konsertin kokonaisuudesta nautittavan

Seela Sella lumosi yleisön Siilinjärven kirkossa. Riikka Kuosmanen
Riikka Kuosmanen

Riikka Kuosmanen

– Rakastan tätä savon murretta, se on niin lämmin ja rikas, Seela Sella kehui maanantai-iltana Siilinjärven kirkossa, kun Antti Heikkinen esitti Nyhtöpelimannien säestyksellä Kalle Väänäsen ja Esa Pakarisen Lapsuuven muisto -kappaleen. Siilifolkin upea Elää, elää, elää -konsertti toi kirkkoon paljon ihmisiä.

Illan aikana kuultiin suurmiehiä kuten Aleksis Kiveä, Lauri Viitaa, Viljo Kajavaa, Eino Leinoa, Vexi Salmea ja Juice Leskistä.

Sella kertoili Lauri Viidan traagisesta elämästä.

– Hänellä oli hyvin vaikea elämä, paljon mielenterveysongelmia. Mutta sen takana oli herkkä ja ihana pikku poika, kuunnelkaa nyt kuinka kauniisti hän on kirjoittanut.

Viidalta Sella lausui runot Alfihild ja Luominen.

– Lupasin joskus julkisesti etten esitä Juicea tai edes puhu hänestä ja nyt taas rikon sitä, Antti Heikkinen nauratti yleisöä.

– Tiedän, kuinka läheinen Lauri Viita teksteineen oli Juicelle ja kun ainakaan oli bolemiikkia Lauri Viidan muistomerkistä, teki Juice siitä kappaleen.

Seuraavaksi kuultiin odotetusti Juice Leskisen Lauri Viidan muistomerkki.

– Kun on puhuttu voimamiehistä, niin puhutaan välillä voimanaisista, Sella sanoi ja herätti henkiin Aale Tynnin ja Katri Valan tekstit Kukkiva maa, Maa ja Kaarisilta.

Paahteiseen iltaan katoavat ihmiset tiesivät kokeneensa jotain suurta poistuessaan kirkosta.

– Tällaista ei joka päivä Siilinjärvellä näe, yleisöstä tuumattiin.

Kommentoi