Keskiviikon Siilifolkissa fiilisteltiin muun muassa pelimanneja ja Kari Tapiota

Keskiviikkona nähtiin sekä kokeneita konkareita että uudempia artisteja.

Ensimmäisenä soittaneet Siilinjärven pelimannit keräsivät yleisöä. Ida Suominen

Ida Suominen

Kolmas kansantanhupäivä vietettiin leppeän aurinkoisissa tunnelmissa. Päivä alkoi Siilinjärven pelimannien esityksellä, jossa muistettiin menneitä laulamalla ja soittamalla. Pelimannien jälkeen lauteille kapusivat Jussi ja poejjat musisoimaan teemalla ”Kari Tapiota muistellen.”

Miesvoittoisesta aamupäivä vaihtui naisvoittoiseen iltapäivään, kun Menevät Mimmit komeissa hatuissaan tarttuivat tahtipuikkoon. Mimmien settilista alkoi virkistävän vesiteemaisesti, minkä he toivoivat tarjoavan hieman viilennystä lämpimään säähän.

Päivän toiseksi viimeisenä esiintymään tuli Uni, eli Hilla Kyllönen. Tämä on 15-vuotiaan Kyllösen ensimmäinen varsinainen keikkakesä – Siilifolkin lisäksi häntä kuullaan kesäteatterissa, missä hän musisoi esitysten alussa. Kokemusta yleisön edestä on tullut kuitenkin myös pienimuotoisemmista esityksistä aikaisemmin.

Kyllönen esittää itse säveltämiään ja sanoittamiaan kappaleita koskettimilla ja laulaen. Omia biisejä on syntynyt kolmisen vuotta.

– Aloitin 12-vuotiaana tekemään omaa musiikkia. En oikein edes tiedä, miten aloitin, aloin vain improvisoida ja jossain vaiheessa tajusin että katsos, tästä saa aikaan biisin, Kyllönen kertoo.

Kyllönen aloittaa tulevana syksynä Lumitin taidelukiossa Kuopiossa. Hänen suurin musiikillinen tavoitteensa tällä hetkellä on levyttää ja julkaista oma albumi.

Jossain vaiheessa tajusin että katsos, tästä saa aikaan biisin.

Uni

Iltapäivän lopuksi lavalle nousivat Kaskikuusen pelimannit. Erityisesti heitä olivat tulleet katsomaan Iisalmesta varta vasten saapuneet Eero ja Leena Hiltunen.

– Elävä musiikki on ollut vähän kortilla tänä kesänä, Eero harmittelee.

Aivan kokonaan musiikkikokemukset eivät kuitenkaan ole olleet tauolla.

– Iisalmessa kävimme kansanlaulukirkossa, Leena kertoo.

Kommentoi