Siilifolk päättyi riemukkaasti lauantaina – edes paahtava helle ei latistanut esiintyjien intoa

Internationale ATK, Simo, Yrsa, IT Pike ja Ursula toivat erilaisen tuulahduksen lauantain Siilifolkiin. Marja Väänänen

Marja Väänänen

Loppujuhlassa esiintyi kuoroja, soololaulajia, tanssiryhmä ja katuteatteria. Päivän aloittivat Nilsiän senioritanssijat.

Päivän ehkä mieleenpainuvin ja erilaisuudellaan mielipiteitä kahtia jakanut esitys oli Internationale ATK. Neljän hengen ryhmä yhdisti klovneriaa ja tanssiteatteria raikkaalla tavalla. Ilmeet ja eleet olivat mainioita ja homman juoni avautui parhaiten, kun esitystä katsoi lähituntumassa.

– Tämä on uusi porukka ja olemme treenanneet tätä puolitoista vuotta. Tämä esitys täytyy tehdä tarkasti. Seuraavaksi suuntaamme Kajaaniin, kertoi ryhmän jäsen Johanna Keinänen. Muut esiintyjät olivat Tuovi Rantanen, Liisa Ruuskanen ja Hanna Terävä.

Vauhdikkaan katuteatteri esityksen jälkeen lavalle astui Ismo Pentikäinen ja kitara. Trubaduuri esitti perinteisiä sinivalkoisia säveliä vuosien varrelta. Lopuksi kuultiin Savolaisten laulu hieman erilaisella twistillä.

Värjö oli tällä kertaa soolokeikalla ja hänen laulujensa lomassa kuultiin tarinoita paikallisestikin. Vieremän veteraanikuoro herätti yleisön keskuudessa suurta kunnioitusta. Yksitoista miehinen kuoro sai komeat aplodit juhlakansalta. Neljäkymmentä vuotta täyttäneellä kuorolla oli taannoin juhlakonsertti, josta oli valittu Siilinjärvellä esitettäväksi kermat päältä. Viimeisenä kappaleenaan he esittivät Veteraanin iltahuuto.

Viikko päättyi pelimannien yhteissoittoon, jonka yhteydessä koitti juhlava hetki.

Olisi hienoa, että talkoohenki säilyisi tulevaisuudessakin.

Liisa Väätäinen

Kiertopalkinto Juokin Malja myönnettiin tänä vuonna luotettavalle rivipelimannille Erkki Niiraselle. Juokin Malja juontaa juurensa 1800- ja 1900-lukujen taitteessa eläneeseen Juokki Nousiaiseen.

Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen oli tyytyväinen festivaaliviikkoon.

– Varovaisesti arvioiden kävijöitä oli noin kolmetuhatta. Se on ihan hyvin tämän hetkiseen tilanteeseen nähden. Esiintyjinä oli neljäkymmentä erilaista kokoonpanoa. Ohjelma oli monipuolinen varsinkin nuoria taiteilijoita on tullut esiintyjiksi. Esimerkiksi Beepa on esiintynyt Siilifolkissa jo muutamana vuonna ja on ollut hienoa nähdä hänen kehityksensä esiintyjänä. Myös Hilla on uusia kykyjä. Heistä kuullaan vielä. Toivottavasti näiden nuorten myötä saamme myös nuoria katsojia.

– Pieni huolen aihe tulevaisuudessa on, että meidän pitäisi saada talkoopuolelle nuoria mukaan. Olisi hienoa, että talkoohenki säilyisi tulevaisuudessakin. Haluankin antaa suuret lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille, ilman heitä tämä homma ei onnistuisi. 

Kommentoi