Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saavatko siilinjärveläiset korvauksia vesiongelmasta? Näin Kuopion Vesi vastaa

Meneillään oleva vesiongelma on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kuntalaisia on mietityttänyt muun muassa se, onko tilanteesta aiheutuvan vaivan tai mahdollisen haitan tiimoilta mahdollista saada korvauksia tai hyvityksiä.

– Kun akuutti tilanne on ohi, käsittelemme mahdolliset korvausvaateet tapauskohtaisesti vesihuoltolain mukaisesti, Kuopion Veden toimitusjohtaja Kirsi Laamanen kertoo.

Laamanen kertoo, että Kuopion Vedelle on hänen käsityksensä mukaan tullut tähän mennessä yksittäisiä korvausvaatimuksia.

Alueella on ollut vastaavanlainen tapaus heinäkuussa 2012, kun Toivalan ylävesisäiliön runkolinjaan tuli putkirikko kaivutöiden yhteydessä.

Tuolloin Siilinjärven kunnan tekninen lautakunta päätti saman vuoden syyskuussa, että keittokehotusalueen asukkaille tehdään kahden kuutiometrin hyvitys vesilaskuun. Hyvitys tehtiin tasauslaskun yhteydessä niille asiakkaille, jotka sitä vaativat.