Osa kuopiolaisista voi saada jo kolmannen koronarokotteen

Kuopion kaupunki alkaa jakaa kolmansia koronarokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. THL:n 17.syyskuuta julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että THL ja STM ovat käsitelleet asiaa ja todenneet, että kolmansien rokoteannosten antaminen voimakkaasti immuunipuutteisille voidaan aloittaa.

Kolmas rokoteannos tarjotaan osana perusrokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraaviin ryhmiin kuuluvat:

- elin- tai kantasolusiirto

- vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

- immunosuppressiivinen syöpähoito

- autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä

- dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

- pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV

- lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Kaupungin ajanvaraus 3. kierroksen rokotuksille on auki, ajan voi varata puhelimitse tai eTerveyspalvelun kautta. Tarkemmat ajanvaraustiedot löytyvät osoitteesta: www.kuopio.fi/koronarokotukset.

Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos.

THL valmistelee ohjetta kolmansien annosten tarjoamisesta niille rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa rokotetuille, jotka ovat saaneet rokotuksen 3-4 viikon annosvälillä.

Muun väestön osalta tilannetta arvioidaan myöhemmin. Kolmansilla rokoteannoksilla ei ole muulle väestölle tällä hetkellä kiire, sillä valtaosa väestöstä on saanut koronarokotuksen myöhemmin ja pidemmällä aikavälillä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat