Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhansille hyvitystä Siilinjärveä pitkään piinanneesta vesiongelmasta – "Summa taloutta kohden ei ole kovin suuri"

Kuopion Vesi hyvittää vesimaksuja Siilinjärvellä veden keittokehotuksen piirissä olleille asiakkailleen.

Hyvitys kohdistuu veden perus- ja käyttömaksuun. Molemmissa maksuissa hyvitys koskee ruoka- ja juomaveden osuutta, johon keittokehotuskin kohdistui.

– Hyvityksen kohdentaminen sekä perus- että käyttömaksuun keittokehotuksen voimassaoloajalle ja ruoka- ja juomaveden osuuteen on perusteltua, sillä vesihuoltolain ja yhtiön toimitusehtojen lähtökohtana hyvityksen arvioinnille on, että se kohdistetaan nimenomaan virhettä vastaavaan osuuteen, toteaa Kuopion Veden lakiasiainpäällikkö Kirsi Tähti yhtiön tiedotteessa.

Keittokehotuksen ajalta myönnettävän hyvityksen arvo on noin 1,6 prosenttia kotitalouksien vuosittaisesta perus- ja käyttömaksusta.

Neljän henkilön taloudessa hyvitys on suuruudeltaan noin 7 euroa, kun keskimääräinen vedenkulutus yhtä henkilöä kohti on noin 120 litraa vuorokaudessa.

– Hyvityksen euromääräinen summa taloutta kohden ei ole kovin suuri, mutta hyvitysten kokonaisvaikutus on yhtiölle kuitenkin ihan merkittävä, arviolta noin 20 000 euroa, kertoo toimitusjohtaja Kirsi Laamanen tiedotteessa.

Hyvitys myönnetään sen piirissä oleville automaattisesti seuraavassa vesilaskussa. Päätöksen hyvityksestä ja sen suuruudesta teki yhtiön hallitus syyskuun kokouksessaan.

Sama hyvitys myönnetään automaattisesti myös niille keittokehotusalueen yrityksille, jotka voidaan vesihuoltonsa puolesta rinnastaa asutuksen vesihuoltoon. Hyvitys ei kohdistu jäteveden perus- ja käyttömaksuun, sillä jätevesihuolto on toiminut myös keittokehotusaikana täysin normaalisti.

Siilinjärvelle annettiin vedenkeittokehotus 30. heinäkuuta, kun Siilinjärven kirkonkylän vedestä otetuista näytteistä löytyi valvontatutkimusohjelman mukaisessa seurannassa yksi koliforminen ja yksi E. coli-bakteeri.

Kehotus kesti elokuun 28. päivään asti. Se koski noin 2 300 Kuopion Veden asiakasta ja 13 000 asukasta.

Siilinjärven vesikriisin osallisia hyvitetään vesilaskussa

Vedenhakupisteet poistuvat Siilinjärvellä perjantaina – Mikäli kloori maistuu vedessä, kannattaa kokeilla yhtä keinoa

Vedenkeittokehotus purettiin viimeiselläkin alueella Siilinjärvellä – kloorausta jatketaan toistaiseksi

"Mahdollisesti voimme kertoa iloisia uutisia" – Vedenkeittokehotus Siilinjärven taajamassa saatetaan purkaa jo tällä viikolla

Vedenkeittokehotus ja verkoston klooraus jatkuvat vielä viikkoja

Siilinjärveläisten toivotaan kuluttavan vettä myös keittokehotuksen keskellä, vaikka erityiseen lorotteluun ei ole tarvetta

Siilinjärven vesikriisin syy sai valvojan huolestumaan: Onko samanlaisia "pommeja" muissakin vesilaitoksissa?

Sadevesi saastutti juomaveden Siilinjärvellä – vettä keitettävä vielä viikkoja

Arviolta 13 000 henkilöä vedenkeittokehotuksen piirissä Siilinjärvellä – väliaikaisen vesipisteen säiliö tyhjeni

Juomaveden keittokehotus koskee tuhansia Siilinjärvellä – "Löydös viittaa ulosteperäiseen saastumiseen"

Siilinjärven keskustaan on perustettu vedenjakelupiste – vedenkeittokehotus jatkuu

Juomaveden keittokehoitus Siilinjärven kirkonkylän alueelle ja sen ympäristön vesihuolto-osuuskuntien alueille