Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ely-keskus alkaa tehdä suunnitelmaa valtatie 5:n pullonkaulan helpottamiseksi

Pohjois-Savon ely-keskus valmistautuu tulevaisuutta varten ja alkaa laatia tiesuunnitelmaa valtatie 5:n parantamiseksi Lapinlahden Nerkoon kylän kohdalla.

Tiesuunnitelmaa aletaan laatia vaihtoehdon pohjalta, jossa rakennetaan uusi Nerkoon ohittava maastokäytävä pääosin nykyisen valtatien itäpuolella olevalle metsä- ja peltoalueelle.

Aiemmin harkinnassa on ollut vaihtoehtoisia linjauksia ja nykyisen valtatien parantamista.

Ely-keskuksen, eri vaihtoehtojen vertailun ja arvioinnin, sekä Lapinlahden kunnan ja Pohjois-Savon liiton kannanottojen mukaan uusi maastoväylä on kuitenkin paras vaihtoehto.

Suunnitelmassa valtatie 5:n nopeusrajoitus nousee nykyisestä kuudestakympistä sataan kilometriin tunnissa. Valtatien liittymät toteutetaan tasoliittyminä. Uudelle linjaukselle rakennetaan noin 2 kilometrin mittaiset ohituskaistat kumpaankin suuntaan.

Pohjoispään porrastetun liittymäparin ja Taipaleen liittymän välinen osuus levennetään 2+2-kaistaiseksi.

Ely-keskuksen mukaan tiesuunnittelu käynnistyy alkuvuodesta 2022 ja tiesuunnitelma on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2023 loppuun mennessä.

Pohjois-Savossa valtatie 5:n kohta Nerkoolla on tunnistettu jo kauan sitten vaaralliseksi liikenteen pullonkaulaksi. Paikka ei kuitenkaan ollut kesällä julkistetussa valtion väyläverkon investointiohjelma vuosille 2022–2029.

– Nyt laadittava tiesuunnitelma tehdään, että se on sitten valmiina, kun aika tulee, kertoo Pohjois-Savon ely-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtaja Tommi Huttunen.

Juttua muokattu kello 14.15.

Lisätty lisätty johtaja Tommi Huttusen kommentti.

Viitostien kaivattu parannus ei mahdukaan vuosikymmenen väylähankkeisiin

Väylähankkeissa tarvitaan taas lujaa edunvalvontaa