Siilinjärvellä on altistunut koronalle 80 henkilöä – Kuopiossa on todettu 11 uutta tartuntaa tänään

Siilinjärven kouluissa ja yhdessä päiväkodissa on tullut tämän viikonlopun aikana ilmi useita koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä altistuksia, kertoo kunta tiedotteessaan.

Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikolla. Kaiken kaikkiaan altistuneita on lähes 80 henkilöä. Eniten altistumisia on tapahtunut Toivalan alakoulussa, noin 60, ja Toivalan päiväkodissa. Terveysviranomainen asettaa nämä henkilöt karanteeniin.

Päiväkotilasten huoltajille on ilmoitettu asiasta puhelimella. Koulu aikoo tiedottaa asiasta Wilman kautta viikonlopun aikana. Kunta toivoo kaikkien huoltajien lukevan aktiivisesti Wilmaa. Karanteeniin asetetut oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Muut oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Koronatilanne on kehittynyt lasten ja nuorten osalta Siilinjärvellä huolestuttavaan suuntaan. Tilanne on tällä hetkellä yksi pahimmista koko epidemian aikana. Kuntalaisilta toivotaan vastuullista toimintaa, jotta epidemia talttuu.

Kuopiossa on todettu sunnuntaina 11 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki.

Tartunnoista kolme on samasta taloudesta, kaksi työpaikalta, yksi kaveriporukasta ja yhden kohdalla tartunnan lähteestä ei ole tietoa. Muiden kohdalla selvitykset ovat vielä kesken.

Etusivulla nyt

Luetuimmat