Siilinjärvi haluaa nostaa nuorten aikuisten rokotekattavuutta – "Mutta ämpäreitä tai muita palkintoja emme lähde jakamaan"

Nuoret siilinjärveläiset ovat ottaneet koronarokotetta selvästi vähemmän kuin muut ikäryhmät. Tällä hetkellä reilu 66 prosenttia 20–24-vuotiaista siilinjärveläisistä on ottanut ensimmäisen koronarokotteen, kun taas muissa ikäryhmissä rokotekattavuus on yli 70 prosentin luokkaa.

– Vaikea sanoa yksiselitteisesti, miksi kyseisessä ikäryhmässä ei ole otettu rokotetta yhtä aktiivisesti kuin muissa ikäryhmissä, kunnan kehittämisylihoitaja Tuija Pakkala toteaa.

Pakkalan mukaan 20–24-vuotiaiden rokotekattavuutta pyritään nostamaan oppilaitoksiin jalkautumalla.

– Sakkyn tiloissa Toivalassa järjestetään tämän viikon torstaina walk in -rokotustapahtuma. Pyrimme tavoittamaan etenkin henkilöt, jotka eivät ole saaneet vielä ensimmäistä rokotetta.

Pakkala uskoo, että oppilaitoksiin jalkautumalla 20–24-vuotiaiden rokotekattavuutta saadaan nostettua.

Lukioon ei samanlaista rokotustapahtumaa ole suunnitteilla.

Rokote on aina vapaaehtoinen, kyllä sen halukkuuden pitää lähteä itsestä.

Tuija Pakkala

– 16–19-vuotiaat ovat käyneet ottamassa rokotetta kunnantalolla, sen lisäksi lukiolaisia on rokotettu kouluterveydenhuollon toimesta samaan aikaan ala- ja yläkoululaisten kanssa

Joissakin kunnissa ihmisiä houkutellaan ottamaan rokote erilaisilla palkinnoilla, Siilinjärvellä rokotettujen palkitsemista ei kuitenkaan suunnitella.

– Me kannustamme ottamaan rokotteen, mutta ämpäreitä tai mitään muita palkintoja emme lähde jakamaan, Pakkala kiteyttää.

– Rokote on aina vapaaehtoinen, kyllä sen halukkuuden pitää lähteä itsestä.

Miksi nuoret aikuiset sitten ovat olleet vähemmän halukkaita ottamaan rokote?

Pakkalan arvion mukaan nuoret aikuiset eivät pidä tautia niin vaarallisena. Myös aktiivisuudessa olisi parantamisen varaa.

– Saatetaan ajatella, että ei tämä tartunta minua koske.

Siilinjärven kunnantalolla järjestettiin eilen maanantaina viimeinen 1.rokotusten massarokotuspäivä. Ensimmäisen rokotteen saa kyllä jatkossakin, mutta rokotusaika pitää varata erikseen.

Tiistaista perjantaihin kunnantalolla voi käydä ottamassa aikaistetun 2.koronarokotteen ilman ajanvarausta. Aikaistetun rokotteen voi ottaa, jos ensimmäisestä rokotteesta on vähintään kuusi viikkoa.

Rokotusten aikataulut ovat seuraavat: ti-to kello 8.15-15.15 ja pe kello 8.15-13.15.

Kolmannen kierroksen rokotukset ovat alkaneet sote-henkilökunnan ja voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden rokottamisella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat