Jo sata ihmistä altistunut koronalle Toivalan koululla – Siilinjärvi: "Tilanne yksi pahimmista koko epidemian aikana"

Jo noin sata ihmistä on altistunut koronavirukselle Toivalan koulussa Siilinjärvellä. Kunta kertoi aiemmin noin 60 altistumisesta Toivalan koululla ja viime viikolla uusia altistumisia todettiin 40 ihmisellä.

Altistuneet oppilaat on asetettu karanteeniin ja etäopetukseen. Koulu on tiedottanut asiasta Wilman kautta niille huoltajille, joita asia koskee.

Kunnan mukaan koronatilanne Siilinjärvellä on kehittynyt lasten ja nuorten osalta huolestuttavaan suuntaan ja tilanne on tällä hetkellä yksi pahimmista koko epidemian aikana.

Siilinjärvellä todettiin viime viikolla 30 uutta koronatartuntaa ja kunta kertoi tiistaina, että pelkän alkuviikon aikana tartuntoja on ollut 15. Altistumisia on tapahtunut Toivalan koulun lisäksi esimerkiksi Simpan baarissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän tartuntatautirekisterin mukaan Siilinjärvellä on todettu epidemian puhkeamisen jälkeen 189 koronatartuntaa, joista 40 on kirjattu viimeisen kahden viikon aikana. Rekisterin luvut päivittyvät muutaman päivän viiveellä.

THL:n mukaan 86,8 prosenttia yli 12-vuotiaista siilinjärveläisistä on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Toisen annoksen on saanut 70,30 prosenttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat