Kotikulmat valoissa -kampanja laajenee Pohjois-Savon kuntiin – Siilinjärvellä valaistaan muun muassa kuntoportaat sekä terveyskeskuksen työmaateltta

Kuukauden kestävä Kotikulmat valoissa -kampanja alkaa Siilinjärvellä näyttävästi tulevana viikonloppuna, kun tulevan terveyskeskuksen suojana oleva työmaateltta valaistaan Halloween-teeman hengessä.

Kuntalaisten ehdotuksista valittu valaistuskohde on tänä syksynä Kuilun uudet kuntoportaat. Kuntoportaiden yläosan jyrkin kohta on jo valmis ja myös alaosa valmistuu lähipäivinä.

Siilinjärvellä viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kampanja laajenee tänä syksynä myös muualle Pohjois-Savoon.

Kulttuurikoordinaattori Hanna Kauhasen mukaan Kotikulmat valoissa -kampanja lähti leviämään kuntien välisen kulttuuritoiminnan kehittämistyön myötä.

– Toiset kulttuuritoimet innostuivat tästä meidän ideasta kovasti ja nyt erilaisia toteutuksia on tulossa myös muihin kuntiin, Kauhanen kertoo.

Kampanjan tavoitteena on laajentua osallistavaksi, kaikkien pohjoissavolaisten yhteiseksi toiminnaksi, johon mahdollisimman moni osallistuu valaisemalla omia kohteitaan ja jakamaan niitä somessa hashtagilla #kotikulmatvaloissa.

Tarkoituksena on kiinnittää huomiota arjen tuttuihin kohteisiin, joita ei kuitenkaan tunneta kunnolla.

Hanna Kauhanen

Kampanjan aikana halutaan nostaa esiin kulttuurin merkityksellisyyttä, sen hyvinvointivaikutuksia sekä taloudellista painoarvoa.

Kaikki Pohjois-Savon Kotikulmat valoissa -valaisukohteet ja tapahtumat kootaan Kuopion Seinälle: www.kuopionseina.fi/kotikulmat-valoissa.

Siilinjärven muita valaistavia kohteita ovat Toivalan taistelijoiden muistomerkki (Virtasalmentie 2) 13.marraskuuta ja KPY Novapoliksen Lentokapteeni-rakennus (Kapteeninväylä 5) 15.-21.marraskuuta. 26.marraskuuta Siilinjärven torille loihditaan Joulukauden avajaisiin sopiva tunnelma.

Pääkohteiden rinnalla nähdään oheiskohteita, kuten Pöljän pysäkin Halloween-toteutus ja Siilinlahden ja Vuorelan koulujen ikkunat.

Hanna Kauhanen on erityisen innoissaan Toivalan taistelijoiden muistomerkin valaisemisesta.

– Tarkoituksena on kiinnittää huomiota näihin meidän arjen tuttuihin kohteisiin, joita ei kuitenkaan tunneta kunnolla, Kauhanen sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat