Bussivuorot palvelevat hyvin Iisalmen ja Kuopion välillä – vakiovuoro siirtyy ajamaan vanhan viitosen kautta

Pohjois-Savon ely-keskuksesta kerrotaan, että joukkoliikenteessä ollaan palautumisvaiheessa ja vuorotarjonta on jo lähes koronapandemiaa edeltävällä tasolla.

Kuopiosta Iisalmeen kello kahdeksaksi menevä ja kello 16.10 Iisalmesta palaava vakiovuoro siirtyy ajamaan vanhalle viitostielle maanantaina 1. marraskuuta alkaen. Uusi reitti palvelee koko Viitosen varrella olevaa asutusta. Reittimuutoksen vuoksi vuoron lähtöaika Kuopiosta muuttuu kello 6.15:een.

Iisalmesta ja Lapinlahdelta on hyvät yhteydet Kuopioon sekä edelleen Kuopion yliopistolliselle sairaalalle ja Savilahden alueelle. Töihin ja opiskelemaan pääsee kello 7:ksi, 8:ksi ja 9:ksi. Kaikki vuorot ajavat Savilahteen lukuun ottamatta kello 7:n vuoroa, joka kääntyy sairaalalta takaisin matkakeskukseen.

Vastaavasti iltapäivällä Savilahdesta ja KYSiltä pääsee kello 14, 15 ja 16 lähtevillä vuoroilla. Nopeat, vain muutamilla pysäkeillä pysähtyvät erikoispikavuorot palvelevat kello 8:n ja kello 16:n yhteyksinä kaikkia pysäkkejä palvelevien vakiovuorojen rinnalla.

Myös Kuopiosta ja Siilinjärveltä on hyvät bussiyhteydet Lapinlahdelle ja Iisalmeen. Aamupäivällä Iisalmeen ajetaan noin tunnin vuorovälillä niin, että ensimmäinen vuoro tulee Iisalmeen kello 7:ksi. Vastaavasti iltapäivällä Iisalmesta Kuopioon vuoroja lähtee noin tunnin välein. Myös tässä suunnassa on kaksi vaihtoehtoista kello 8:n ja 16:n yhteyttä, nopeampi erikoispikavuoro ja hitaampi vakiovuoro.

Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti kasvomaskien käyttö joukkoliikenteessä on edelleen suositeltavaa. Maskia käyttämällä jokainen voi huolehtia omasta ja muiden matkustajien turvallisuudesta. Busseissa kuljettajat käyttävät kasvomaskia ja matkustajille on tarjolla käsidesiä. Busseja myös siivotaan tehostetusti.

Kommentoi