Joulukausi avataan Siilinjärvellä perjantaina ja Maaningalla lauantaina – katso, mitä kaikkea on luvassa

Siilinjärven joulukauden avajaisia vietetään torilla perjantaina 26. marraskuuta kello 18–20.

Ohjelmassa on muun muassa Touhula-päiväkodin lasten jouluesitys, tonttujumppaa, Uni-nimellä esiintyvän Hilla Kyllösen musiikkiesitykset ja tietenkin joulupukin haastattelu.

Tapahtumassa julkistetaan perinteisesti myös Siilinjärven positiivisin -äänestyksen voittaja ja avataan Joulupuu-keräys.

Oheisen joulupukkiveikkauksen voittaja arvotaan myös torilla.

Torille tulee myös Lennoston suuri teltta ja Karjalan Lennoston Kilta ry:n esittelypiste. Myynnissä on myös Sotilaskodin perinteisiä ”sotkun munkkeja.”

Avajaisten järjestelyistä vastaavat Siilinjärven kulttuuritoimi, Siilinjärven Nuorkauppakamari ja Siilinjärven Yrittäjät.

Joulukauden avaus huipentaa myös Siilinjärveltä ympäri Pohjois-Savoa levinneen Kotikulmat valoissa -kampanjan.

Siilinjärven tämän vuoden viimeinen valaistuskohde on tori, joka valaistaan viime vuoden tapaan näyttävästi.

Joulukauden avausiltana valaistaan myös Harjamäessä sijaitsevan Innocumin alueella sijaitsevat kolme mäntyä. Paikka on Harjamäenraitin ja Isoharjantien risteyksessä.

Maaningan perinteistä joulunavausta vietetään tänä adventtina Yrityskartanolla lauantaina 27. marraskuuta kello 10–14.

Ohjelmassa on muun muassa joulumuorin bingo, jossa pääpalkintona joulukinkku, Sydämellä-lauluryhmän esitys, joulupukin vierailu, MLL:n tonttupiste, Marttojen arpajaiset, 5.-luokkalaisten tonttuleikki, poniajelua, 4H-yhdistyksen askartelupiste sekä joulumyyjäiset.

Ohjelmaa on myös useissa liikkeissä, muun muassa molemmissa marketeissa, Rauta-Sport Hoffrénin pihassa sekä Veskun Kievarilla. Omatoimikirjastoa esitellään.

Kirkossa myös tapahtuu. Kirkon ympäristössä on kepparirata, joululaulubingoa pelataan ja askarrellaan jouluisesti. Kirppari Ilonpisarassa on myyjäiset.

Lämpölaitoksella Jukolantiellä on avoimet ovet -tapahtuma, jossa tarjotaan jouluglögiä herkkuineen. Lapsille piparinkoristelua.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Maaningan pitäjäraati sekä Maaningan Yrittäjät ry.

Etusivulla nyt

Luetuimmat