Maaningalla järjestetään tiistaina turvallisuusilta, tavoitteena yhteinen aloite kaupunginvaltuustolle – "Vaadittaisiin myös aikataulua, että miten parannuksia oikeasti voisi tapahtua"

Maaninkajärven koulun auditoriossa järjestetään tiistaina 30. marraskuuta kello 18 alkaen turvallisuusilta, jossa on tarkoitus nostaa esiin Maaninkajärven koulun ja urheilutalon piha-alueen turvallisuus.

Tapahtuman taustalla on maaninkalainen Jarmo Tuppurainen. Tuppurainen on myös Maaningan Pitäjäraadin jäsen, mutta hän korostaa, että turvallisuusilta ei ole pitäjäraadin järjestämä.

– Pohdin tätä ihan yksityisenä kansalaisena ja isänä. Itselläni on neljä lasta, jotka käyvät Maaninkajärven koulua. Olen kuullut ja lukenut paljon kirjoittelua siitä, missä jamassa asiat ovat.

Tuppurainen mainitsee muun muassa ilkivallan ja liikenneturvallisuusongelmat.

Hän toivoo, että iltaan osallistuisi paikallisten yhdistysten lisäksi paljon yksityisiä ihmisiä. Tavoitteena on saada mahdollisimman laajasti allekirjoituksia saava vetoomus, joka toimitettaisiin Maaningan pitäjäraadille.

– Ja pitäjäraati tekisi kaupungille valtuustoaloitteen turvallisuussuunnittelun käynnistämisestä. Vaadittaisiin myös aikataulua, että miten parannuksia oikeasti voisi tapahtua.

Mutta jos nyt ei haukata koko norsua kerralla, vaan lähdetään tästä koulun ja urheilutalon piha-alueesta ensin.

Jarmo Tuppurainen

Esimerkeiksi hän mainitsee valaistuksen parantamisen ja kameravalvonnan. Tuppurainen toivoo, että koulun ja urheilutalon aluetta voitaisiin käsitellä kokonaisuutena.

– Tietenkään uimaranta tai koulun ruokala eivät ole samojen tahojen vastuulla. Mutta jos nyt unohtaisimme nämä raja-aidat, hän sanoo.

Tuppurainen sanoo, että esimerkiksi liikenneturvallisuudesta puhutaan paljon koko Maaningan laajuudessa.

– Mutta jos nyt ei haukata koko norsua kerralla, vaan lähdetään tästä koulun ja urheilutalon piha-alueesta ensin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat