Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi loukkaantui vakavasti risteyskolarissa – kolme raskasta ajoneuvoa pahasti ruttuun Siilinjärvellä

Kolmen raskaan ajoneuvon kolari haittasi liikennettä Siilinjärvellä tiistaina alkuillasta iltaan. Valtatie 5 suljettiin illalla Räisälänportin risteyksen kohdalla Siilinjärven keskustan pohjoispuolella kolaripaikan tutkinnan ja raivauksen ajaksi.

Onnettomuus sattui noin kello 16.30, kun kuorma-auton kuljettaja ajoi vanhalta viitostieltä Räisälänportista viitostielle.

Valtatie 5:tä etelästä päin tuli lavettiajoneuvoyhdistelmä kyydissään pyöräkuormaaja. Ajoneuvot törmäsivät risteyksessä.

Lavettiauton kuljettaja suistui tai väisti vastaan tulevien kaistalle niin, että lavettiauto törmäsi pohjoisesta etelään päin ajaneeseen säiliöautoon.

Poliisin mukaan kaikki kolme ajoneuvoa osuivat lopulta toisiinsa. Silminnäkijöiden mukaan kuorma-auto suistui törmäyksen voimasta lumipenkan päälle.

Yksi kuljettajista loukkaantui vakavasti. Hänet kuljetettiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Kaksi muuta kuljettajaa saivat kolhuja. Myös heidät kuljetettiin tarkastukseen sairaalaan.

Poliisi sanoi tiistai-iltana, ettei kolarin syyllisyyskysymyksiin voi ottaa vielä kantaa. Poliisi kuvasi ja mittaili onnettomuuspaikkaa pitkään kolarin jälkeen.

Valtatie 5 suljettiin kokonaan liikenteeltä kolarin takia, vaikka poliisi päästi alkuvaiheessa joitakin ajoneuvoja kolaripaikan ohi ruuhkan purkamiseksi. Liikenne ohjattiin parin tunnin ajan kolaripaikan pohjoispuolelta takaisin ja eteläpuolella Kasurilan liittymästä vanhalle viitostielle.

Osa autoilijoista lähti kiertämään kolaripaikkaa, osa perui reissunsa ja osa odotti siihen asti, että kolaripaikka saatiin raivattua. Poliisin mukaan ajoneuvoja alettiin päästää kolaripaikan ohi kello 18:n jälkeen, vaikka paikalle odotettiin silloin vielä raskasta hinauskalustoa.

Tie avattiin kokonaan siivottuna liikenteelle illalla noin kello 21:n aikaan.

Poliisin mukaan Siilinjärven kolarin kanssa samaan aikaan myös Iisalmessa sattui ulosajo. Ensitietojen mukaan siinä ei kuitenkaan loukkaantunut kukaan, vaan siinä oli kyse yksittäisen henkilöauton suistumisesta lumisella tiellä.

Samana iltana myös Suonenjoella valtatie 9:llä Kärkkäälän tiehaaran lähellä henkilöauton kuljettaja suistui tieltä niin pahoin, että kuljettaja jäi autoonsa puristuksiin. Pelastuslaitos pelasti kuljettajan ulos autosta ja hänet kuljetettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan.

Ulosajon syystä ei ollut tiistai-iltana tietoa.

Raskaita ajoneuvoja kolareissa myös Etelä-Savossa

Myös Pieksämäellä sattui kahden isomman auton törmäys, kun puutavara-auto ja jakeluauto törmäsivät jo aiemmin tiistaina päivällä Mikkelintiellä Vehmaskyläntien risteyksessä.

Poliisi tutkii vielä tapahtumien kulkua, mutta tiedossa on, että kyse oli peräänajosta. Poliisi sulki toisen ajokaistan onnettomuuspaikan raivauksen ajaksi, mutta liikenne pääsi toista kaistaa onnettomuuspaikan ohi.

Pieksämäellä tie saatiin raivattua nopeasti vapaaksi liikenteelle.

Viranomaiset selvittävät myös Mikkelissä raskaan ajoneuvon ja kahden henkilöauton kolaria Pieksämäentiellä. Mikkelin kolarissa loukkaantui vakavasti pieksämäkeläinen mies, joka oli lähtenyt ohittamaan henkilöautolla rekkaa huomaamatta pöllyävässä lumessa, että vastaan tulee autoja.

Ajoneuvot törmäilivät toisiinsa ja henkilöauto suistui tieltä puuhun.

Mikkelin kolaripaikan raivaus kesti koko tiistapäivän ja -illan, sillä raskaasta ajoneuvosta valui öljyä tielle.

Ajokeli Savossa on lumisateen ja pöllyävän pakkaslumen takia huono. Huonon ajokelin ennustetaan jatkuvan koko illan ajan.

Uutista päivitetty kolaritilanteen edetessä kello 17.00-21.50.