Koronavirusta liikkuu Siilinjärvellä nyt erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa – lievät oireet vaikeuttavat jäljittämistä

Uusia tapauksia on ilmennyt muun muassa Ahmon koululla ja lukiolla. Sara Paltemaa
Jussi Kumpulainen

Jussi Kumpulainen

Perjantain aikana ja sen jälkeen on todettu koronavirustartuntoja Siilinjärvellä Ahmon, Hamulan, Siilinlahden, Suininlahden, Toivalan ja Vuorelan kouluissa sekä Siilinjärven lukiolla.

Tapausten vuoksi karanteeniin on määrätty noin 60 ihmistä. Terveysviranomainen on ollut yhteydessä kaikkiin niihin perheisiin, joiden lapsia on määrätty karanteeniin. Karanteeniin määrätyt oppilaat siirtyvät etäopetukseen, muut oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Siilinjärven sivistysjohtajan Antti Jokikokon tiedotteessa todetaan, että koronavirusta liikkuu nyt lasten ja nuorten keskuudessa.

Viruksen löytämistä hankaloittaa se, että suurimmassa osassa lasten ja nuorten tautitapauksia oireet ovat hyvin lieviä tai henkilö on lähes oireetin.

Siilinjärven kunta muistuttaa vahempia siitä, että kouluun tullaan vain täysin terveenä. Vanhempia kehoitetaan seuraamaan tavanomaista tarkemmin lapsen ja nuoren terveydentilaa. Terveysviranomaisee tulee olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos lieviäkin oireita ilmenee.

Kommentoi