Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokkaa kotimaista -kampanja vei makumatkalle suomalaiseen ruokakulttuuriin

Maaninkajärven koulun kahdeksasluokkalaiset osallistuivat MTK:n eli maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton järjestämään valtakunnalliseen Kokkaa kotimaista -koulukampanjaan.

Kampanjan ideana on opastaa oppilaita valmistamaan ruokia kotimaisista raaka-ainesta ja lisätä tietoa ruuantuottajista ja suomalaisesta ruokakulttuurista. MTK- Maaninka toimitti koululle kotimaiset raaka-aineet ja ohjelehtiset, joista löytyi oppituntien reseptit ja myös muutamia muita ruokaohjeita.

Tunneille osallistuivat kahdeksasluokkalaiset Tilly Tanninen ja Eevi Ojala, jotka pääsivät kokkailemaan yhdessä jälkiruokaa, johon kuului jogurttivaahtoa, kauramurua ja karkkiporkkanoita. Muut ryhmäläiset valmistivat muita ateriakokonaisuuden osia, jotka olivat possu-kasviswokki ja ohratto.

Kotitaloutta muutenkin yhtenä lempiaineenaan pitävä Ojala kertoi tykänneensä tunneista, koska ne ovat erilaisia, eikä esimerkiksi ohjeita lueta normaalisti kotitalouden kirjasta. Hän kertoi, että heillä on kampanjan puitteissa kolme tuntia kokkausta normaalin kahden kotitalouden tunnin sijaan.

– Tämä on ollut kivaa, saadaan käyttää monipuolisemmin ja erilaisia raaka-aineita esimerkiksi possua, mihin yleensä ei olisi varaa, Tilly kertoi.

Tytöt valmistivat kauramurua, jonka kanssa heille kävi ensimmäisellä yrityksellä hassusti. He vahingossa polttivat helposti kärähtävän kauramurun. Toista erää paistaessa he olivat tarkkaavaisempia, tällöin Tilly totesi naurahtaen:

– Nyt tätä pitää vahtia kuin pientä lasta.

Tunnit sujuivat hyvin, kasiluokkalaiset saivat lisätietoa suomalaisesta ruuasta sekä onnistuivat loihtimaan maukkaita, vähän tavallista erikoisempia kotimaisia ruokia.

Kirjoittaja on 9C-luokan koulutoimittaja Maaninkajärven koulusta