Siilinjärven kunta muistuttaa asiallisesta käytöksestä hoitohenkilöstöä kohtaan – tammikuussa tulossa 2000 uutta aikaa kolmanteen rokotukseen

Yli 90 prosenttia siilinjärveläisistä on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Arkisto/Johanna Erjonsalo
Jussi Kumpulainen

Jussi Kumpulainen

Siilinjärvellä annetaan kolmansia rokotuksia 29.–30. joulukuuta terveyskeskuksella. Rokotuksiin avautuu sähköinen ajanvaraus lähiaikoina. Pääsääntöisesti aikoja voivat varata 60-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmäläiset.

Kunnantalolla ei järjestetä rokotuksia 23.12–2.1 välisellä ajalla.

Tammikuussa avataan kolmanteen rokotukseen 2 000 uutta aikaa. Ajanvarauksesta tiedotetaan myöhemmin kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Osa ajoista tulee varattavaksi sähköisesti, osa puhelimitse. Tuolloin rokotuksia annetaan lauantaisin terveyskeskuksella ja arkisin kunnantalolla ajanvarauksella.

Siilinjärven kunta muistuttaa, että varatut ajat ovat sitovia ja niitä voi siirtää vain perustellusta syystä, kuten sairastumisen, syöpähoitojen tai muun akuutin tilanteen vuoksi. Sen sijaan esimerkiksi lomamatka tai halu saada rokote aikaisemmin ei ole peruste.

Rokotteita ei myöskään anneta ajanvarauslistan ohi.

Kunta muistuttaa, että terveydenhuoltohenkilöstöä kohtaan on käyttäydyttävä asiallisesti, vaikka rokotukset herättävät nyt paljon tunteita.

Pääpaino rokotuksissa on nyt 60-vuotiaissa ja sitä vanhemmissa sekä riskiryhmissä. Heillä rokotusväli edellisestä on 3-4 kuukautta ja alle 60-vuotiailla 4-6 kuukautta.

Iäkkäämmistä ja riskiryhmäläisistä on nyt rokotettu suurin osa. Rokotusten edistymistä voi seurata täältä. Tiedot päivittyvät pienellä viiveellä.

Siilinjärvellä ensimmäisen koronarokotteen kattavuus on 90,3 %, mikä on sekä valtakunnallisesti että alueellisesti korkea lukema. Rokotuksia on otettu erityisen paljon joulukuussa.

Kommentoi