Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon koronanyrkki: Koululaisten maskisuositus laajenee kaikille luokka-asteille

Pohjois-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä eli koronanyrkki katsoo, että tartunnanjäljityksessä on jatkossa keskityttävä riskiryhmiin kuuluvien tavoittamiseen. Koronaepidemiatilanne on kiihtynyt niin, että tartunnat leviävät väestössä yleisesti, eikä yksittäisen ihmisen kontaktien selvittämisellä saavuteta vastaavaa hyötyä kuin aiemmin.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen kuntien tartuntataudeista vastaavat lääkärit ja terveysjohtajat ovat sopineet yksimielisesti, että voimavarat kohdennetaan vakavammin sairastuneiden ja riskiryhmiin kuuluvien hoitoon sekä rokotuksiin.

Muutos merkitsee myös karanteenipäätöksistä luopumista esimerkiksi koulujen ja päiväkotien altistumistilanteissa. Koronanyrkin mielestä on lapsen edun mukaista, että oireettomana saa osallistua opetukseen.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella kouluissa suositellaankin käyttämään maskia mahdollisuuksien mukaan jo ensimmäisestä luokka-asteesta lähtien.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus on, että varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa sairastuneen kanssa samassa tilassa oleskelleille tiedotetaan mahdollisesta altistumisesta ja annetaan ohjeet seurata oireita. Jos oireita tulee, varhaiskasvatuksesta tai lähiopetuksesta on jäätävä pois ja vältettävä kodin ulkopuolisia kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan.

Viimeisen viikon aikana valtaosa tartunnoista on todettu alle 55-vuotiailla. Vanhemmissa ikäryhmissä on todettu vain yksittäisiä koronatartuntoja. Vaikka tartuntamäärä on alueella suuri, sairaanhoito ei ole ruuhkautunut.