Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne on Pohjois-Savossa rauhallinen – Sairaanhoito ei ole kuormittunut

Pohjois-Savon alueellisen koronakoordinaatioryhmän eli koronanyrkin mukaan epidemiatilanne on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella rauhallinen. Tartuntoja todetaan edelleen, mutta valtakunnallisen tilaston mukaan ilmaantuvuus on Pohjois-Savossa maan matalin.

Sairaanhoito ei ole kuormittunut, koronanyrkki tiedottaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on arvioinut, että omikron-muunnoksen tartunta on ainakin 70–80 prosenttia deltavarianttia lievempi myös rokottamattomilla. Rokotetuilla oireet voivat olla vielä lievempiä.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy helmikuun lopussa, eikä sen jatkamiseen ole erityistä syytä myöskään Pohjois-Savossa.

Koronakoordinaatioryhmä totesi kokouksessaan, että Pohjois-Savossa luovutaan alle 12-vuotiaiden maskinkäyttösuosituksesta. THL:n ohjeen mukaisesti maskin käyttöä suositellaan edelleen 12 vuotta täyttäneille. Ohjeistuksen mukaan maskia on hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski saattaa olla suuri. Tällaisia tilanteita ovat muun muassa julkiset liikennevälineet ruuhka-aikoina. Suositus koskee kaikkia, mutta erityisesti ihmiset, joilla ei ole rokotusten tai sairastetun taudin tuomaa suojaa, ovat erityisen alttiita tartunnalle.