Maaningan maaliskuu on täynnä tapahtumia – tätä kaikkea on luvassa

Maaliskuu on Maaningalla on tapahtumien täyteinen kuukausi. Maaningan eri toimijat ovat yhdistäneet voimansa ja tapahtumansa yhteisen tapahtumakuukauden, Maaningan maaliskuun, alle.

Tapahtumia ovat järjestämässä monet eri tahot, kuten Kuopion kaupunki, seurakunta, kansalaisopisto ja maaninkalaiset yritykset.

– Meillä on maaninkalaisten toimijoiden kesken yhteinen Teams-verkosto, jossa olemme kokoontuneet noin kerran kuukaudessa, kirjastovirkailija Juha Jääskeläinen kertoo.

– Tässä maaliskuussa on niin paljon erilaisia tapahtumia, että päätimme koota ne yhden ja saman teeman alle.

Niin syntyi ajatus Maaningan maaliskuusta.

– Tapahtumatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Toivottavasti saataisiin samalla sellaista aktiivisuutta heräämään, Jääskeläinen summaa.

Maaliskuussa on niin paljon erilaisia tapahtumia, että päätimme koota ne yhden ja saman teeman alle.

Juha Jääskeläinen

Omia tapahtumia voi vielä ilmoittaa mukaan.

– Niitä voi ilmoittaa minulle tai Maaningan asukastilan työntekijä Minna Toivolalle.

Viikonloppuna hiihdettävä perinteinen Räsä-Ukon laturetki on yksi maaliskuun tapahtumista.

Retkelle voi lähteä Käärmelahden koululta tai Patakukkulalta. Käärmelahden koululla palvelee viikonlopun ajan latukahvila.

Sunnuntaina 13. maaliskuuta järjestetään Yrityskartanon pihapiirissä ja luistelukaukalossa talvirieha, jossa on ohjelmaa etenkin lapsille ja lapsenmielisille.

Kuopion kaupunginkirjaston 150 -juhlavuotta juhlistetaan kaupungin kirjastoissa erilaisin tapahtumin. Maaningan kirjastossa juhlavuotta vietetään 21.–22. maaliskuuta.

Martat vetävät maanantaina kirjanmerkkiaskartelua ja satuntunnin, tiistaina Maaningan kirjastolla vierailee kuopiolainen kirjailija Sirpa Kähkönen.

Lauantaina 19. maaliskuuta on luvassa kaikille avoin pilkkikilpailu Maaningan satamassa. Kilpailussa on sarjoja kaikenikäisille kisaajille ja parhaille on luvassa palkintoja.

Maaningan MLL järjestää urheilutalon salissa maksuttoman perheliikuntavuoron maaliskuun jokaisena sunnuntaina kello 9.30–11. Liikuntavuorolle ovat tervetulleita kaiken ikäiset lapset huoltajineen.

Koko kuukauden tapahtumatarjonta löytyy Facebookista Maaningan maaliskuu –tapahtumasivulta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat