Legendaarinen Räsä-Ukko hiihdetään viikonloppuna kahden välivuoden jälkeen, ylittyykö tuhannen retkeläisen raja?

Siilinjärven Patakukkulan ja Maaningan Käärmelahden välillä hiihdetään ensi viikonloppuna 5.–6. maaliskuuta kahden koronavälivuoden jälkeen perinteinen Räsä-Ukon laturetki.

46. Räsä-Ukko ei nyt ylety Maaningalla Sinikiven entisen meijerin kääntöpaikalle, koska järven jäälle noussut vesi estää latujen teon.

Muutoin reitti on entinen.

– Hiihtomatkaa reitille kertyy edestakaisena noin 30 kilometriä. Lisäksi voi hiihtää viiden tai kolmen kilometrin lisälenkin vaikkapa Tarinaharjun golfkentän maastossa. Lapsiperheet suosivatkin tätä tasaista Pikku Räsä-Ukon lenkkiä, kertoo Siilinjärven kunnan liikuntatoimenjohtaja Timo Hyötyläinen.

Hyötyläinen arvelee, että tuhannen laturetkeläisen raja voi ylittyä. Parhaassa tapauksessa voidaan mennä lähelle vuoden 1984 lähes 1 200 osallistujan ennätystä.

– En usko, että hyvä laturetkikulttuuri olisi rapistunut parin vuoden hiljaiselolla. Kelillä on toki vaikutusta, mutta viikonvaihteeseen on luvassa pikkupakkasta, joten sääkin suosii.

– Ladut ajamme lauantai- ja sunnuntaiaamuina kuntoon ennen laturetken starttia. Monessa kohtaa pohjana ovat koko talven käytössä olleet ladut. Uudet osuudet kunnostamme torstaina ja perjantaina, jotta ne ehtivät kovettua, kertoo Hyötyläinen.

Talkoolaisia on hänen mukaansa löytynyt hyvin laturetken huolto- ja ilmoittautumisjärjestelyihin. Siilin Latu ja Käärmelahden koulun vanhempainyhdistys hoitavat ilmoittautumiset molempina päivinä klo 8–12.

Hiihtäjien huoltoa on molemmilla lähtö- ja kääntöpaikoilla sekä Siilinjärven Pesiksen naisten mehupisteessä Koivusaaren tienylityksessä.

Osallistumismaksu on aikuisilta viisi euroa käteisellä tai Laturastin majalla myös pankkikortilla. Alle 18-vuotiaille laturetki on ilmainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat