Kaikki kaupungin pitäjäraadit yhdessä esillä kaksilla asumisen messuilla

Kuopion kaupungin pitäjäraadit osallistuvat kuluvana keväänä kaksille messuille eli Kuopion Rakenna ja Asu -messuille 9.–10. huhtikuuta sekä Helsingissä pidettäville OmaMökki-messuille 7.–10. huhtikuuta.

Raatien messuille osallistumisten tarkoituksena on tehdä omaa aluettaan tunnetuksi, saada ihmisiä muuttamaan ja rakentamaan maaseudulle.

Pitäjäraadit eivät ole aikaisemmin panostaneet näin voimakkaasti messuille, joten odotuksia hanketta kohtaan on ilmassa. Rakenna ja Asu -messuilla raadit ovat aikaisemminkin olleet mukana, mutta näin laajaa yhteisesiintymistä kaksilla messuilla raadeilla ei ole aikaisemmin ollut.

Vehmersalmen pitäjäraadin puheenjohtaja Mauno Kumpulainen kertoo, että osallistuminen Helsingin messuille on saatu edulliseksi isolla talkootyöllä.

– Messuilla pyritään tuomaan esille maaseutua elävien tarinoiden avulla. Paljonhan alueen maaseuduille on muuttanut asukkaita eri puolelta Suomea eli tarinoita on paljon, Kumpulainen kiteyttää.

Mauno Kumpulainen korostaa, että maaseudulle tarvitaan asukkaita.

– Palveluiden säilyminen on olennaista ja yksi tärkeimmistä palveluista on koulu. Jos ei ole koulua, ei ole lapsiperheitä. Paljon työtä on tehtävänä näiden asioiden eteen.

Kaupungilla on Maaningalla myynnissä paljon tontteja Keskisaaressa, Pihtisalmessa, kirkonkylällä ja Käärmelahdessa.

– Maaningalla on mukavasti tonttitarjontaa eri puolilla, kaupungin tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen kiteyttää.

Keskisaaren Syvälahden rantatontit ovat menneet kaikki kaupaksi. Syvälahdessa on asemakaavoitettu alue, jonne on vielä yksi katu rakentamatta. Kaikkiaan alueelle on kaavoitettu 30 tonttia, joista osa on jo myynnissä tai myyty.

Maaningalta kysellään Meriläisen mukaan harvakseltaan asuintontteja.

– Käärmelahdessa oli mukava kysyntäpiikki yleiskaavoituksen jälkeen, mutta sen jälkeen kysyntä on tasaantunut. Maaningalta myydään tai vuokrataan keskimäärin 1–2 tonttia vuodessa, Meriläinen sanoo.

Ok-tontit ovat kaupungilla jatkuvassa haussa. Tontti on mahdollista joko vuokrata tai ostaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat