Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reserviläisten keräyksen suosio yllätti – pakolaisille suunnattuja lahjoituksia pyritään koordinoimaan paremmin

Ukrainan sotaa paenneita ihmisiä on saapunut Siilinjärvelle jo useita kymmeniä ja odotettavasti lisää on tulossa.

Pakolaisille on järjestetty asuntoja Siilinjärven Kotipolun kautta, mikä on saanut monet yksityishenkilöt ja järjestöt keräämään lahjoituksena tavaroita kotien kalustamiseksi.

Esimerkiksi Siilinjärven Reserviläiset ry järjesti viime torstaina keräyksen Leppäkaarteen kerhohuoneella. Asiasta kerrottiin Facebookissa ja siitä mainittiin myös Uutis-Jousen nettisivulla uutisen yhteydessä.

Seurauksena oli, että tavaraa lahjoitettiin todella paljon ja keräystapahtuma piti järjestää vielä perjantainakin uudestaan.

Reserviläisten yhteyshenkilönä toiminut Merja Rautiainen kertoi, että hänelle on tullut valtavasti yhteydenottoja keräykseen liittyen.

– Hienoa, että ihmiset ovat heränneet näihin keräysasioihin ja lahjoittavat. Nyt pitää olla kuitenkin hieman malttia, että keräykset voidaan organisoida hyvin ja ettei tavaraa kerry liikaa minnekään. Meillä ei ole mahdollisuutta varastoida lahjoituksia, Rautiainen kertoo.

– Reserviläiset tulevat ilmoittamaan, milloin ja minkälaista tavaraa otetaan jälleen vastaan. Avun oikealle kanavoinnille tarvitaan nyt varmasti koordinointia järjestöjen, kunnan ja seurakunnan kanssa, Rautiainen summaa.